Somon cu legume (II) - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
 
500 g somon, 500 g broccoli, 2 morcovi, 3 cartofi, 1 dovlecel, 1 vînătă, 1 ceapă, 1 legătură de pătrunjel, sare, piper, ulei de măsline, 2 lămîi.
Mod de preparare:
Somonul se spală, se taie în felii subţiri şi se pune într-o oală cu sare, piper, ulei, suc de lămîie şi verdeaţă tocată.
Se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece, amestecînd din cînd în cînd ca să se pătrundă toate feliile. Morcovii şi cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se fierb.
Morcovii se taie în rondele, iar cartofii în cuburi. Broccoli se spală, se taie în bucheţele mai mici şi se fierbe în apă cu sare. Se scurge şi se pune peste legumele tăiate.
Dovlecelul şi vînăta se spală, se taie în felii sau cuburi şi se prăjesc în ulei încins.
Se adaugă morcovii, ceapa tocată şi cartofii, sarea, piperul şi verdeaţa tocată. Se prăjesc la foc mic cîteva minute, se scot şi se pun într-o tavă unsă cu unt.
Se aşează deasupra feliile de somon, se introduce tava în cuptor şi se lasă 15 minute.
Se servesc cu sos vinegretă din ulei, suc de lămîie, sare şi piper.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *