Somon cu muştar dulce şi legume cu usturoi - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 fileuri de somon dezosate si fara solzi, 1 lingura mustar frantuzesc cu boabe, 1 portocala pentru zeama, 2 lingurite de miere, 1 kg cartofi noi, 2 ardei grasi rosii, 200 g mazare proaspata sau din conserva, 2 linguri ulei de masline, 3 catei de usturoi, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
 
Se incinge cuptorul, se curata cartofii si se pun la fiert taiati in jumatate, cam 10 minute.
Intre timp, se pregateste marinata, amestecand intr-un castron mustarul, mierea si sucul de portocala.
Se dau fileurile de somon pe ambele parti prin marinata pana se acopera complet.
Se curata ardeii si se taie fasii, se curata si se spala mazarea.
Se scurg cartofii fierti si se pun intr-o forma pentru cuptor, impreuna cu mazarea si ardeii. Se toarna pe deasupra uleiul de masline, usturoiul zdrobit,sarea si piperul.
Se amesteca bine, se aseaza pe deasupra fileurile de somon si se toarna marinata.
Se tine la cuptor cca 25 minute pana se rumeneste somonul, apoi se serveste imediat.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *