Somon cu paste şi legume - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
500 g somon afumat, 250 g fidea de orez, doi morcovi, 300 g fasole verde, 300 g boabe de porumb, 1/4 ţelină, 100 g unt, sare, piper, o lămîie, oregano, sos de maioneză, ceapă verde.
Mod de preparare:
 
Morcovii se curăţă de coajă, se fierb, se lasă să se ră­cească şi se taie în bastonaşe.
Ţelina se curăţă de coajă, se taie în felii subţiri şi se pune pe o farfurie. Fasolea verde se fierbe, se răceşte şi se taie în bucăţi mai mici.
Se încinge jumătate din cantitatea de unt într-o tigaie, se pun ţelina, legumele fierte, sarea şi piperul.
Se prăjesc timp de zece minute la foc mediu, se adaugă boabele de porumb şi se mai prăjesc cinci minute. Se opreşte focul, se adaugă oregano tocat şi se amestecă.
Fideaua se fierbe în apă cu sare, se scurge şi se amestecă bine cu restul de unt. Se formează grămăjoare, se pun într-o tavă şi se coc timp de 15 minute în cuptor.
Se pun pe farfurii, se adaugă legumele prăjite, somonul tăiat în felii şi stropit cu suc de lămîie.
Se pot servi şi cu un sos de maioneză cu ceapă verde.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *