Somon cu sos alb (II) - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
4 fileuri de somon, 50 g unt, 50 g făină, 250 ml lapte, 100 g smîntînă, piper, sare, 250 ml supă de peşte, castraveţi, brînză feta, măsline, mărar, ulei de masline.
Mod de preparare:
Fileurile de somon se spală şi se şterg cu un şervet absorbant, apoi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Într-o tigaie, se încinge ulei de măsline şi se prăjesc fileurile de somon, la foc potrivit, pe fiecare parte.
Separat, se topeşte untul într-o tigaie, se presară făina şi se amestecă foarte bine. Se lasă, la foc mic, pînă cînd devine aurie. Se stinge cu lapte şi supă de peşte.
Se amestecă foarte bine, ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi se adaugă sarea şi piperul. La sfîrşit de tot, se pune smîntîna.
Se strecoară sosul, apoi se toarnă peste fileurile de somon.
Se ornează cu felii de castravete, rondele de măsline şi cuburi de brînză feta. Deasupra, se presară mărar tocat.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *