Sote cu carne de pasare

Retete culinare Pui  |  0 comentarii

Ingrediente Sote cu carne: 1,500 kg carne (specialitati), 200 ml ulei, 200 g ceapă, 500 g ciuperci conservate, 150 g pasta de tomate, 300 g smintina, 1,500 kg cartofi, 100 g faina, 25 g usturoi, 1 leg. verdeata, 100 g unt, 100 ml vin, sare, piper, boia de ardei, dupa gust, 500 ml supa, 100 g mustar.

Mod de preparare:
Carnea se spala, se taie felioare subtiri in lungime de cca 3 cm si grosime de 1 cm, apoi se inabusa in jumatate din cantitatea de ulei cu adaos de supa si sare. Ciupercile taiate lamele, se soteaza in unt. Ceapa curatata, spalata si taiate rnarunt, se inabusa in restul de ulei si supa. Intr-un vas separat, cu supa, se amesteca faina, mustarul, smintina, pasta de tomate, usturoiul taiat marunt, boiaua si piperul. Compozitia obtinuta se adauga in vasul cu carne, impreuna cu ceapa inabusita si ciupercile sotate. Se amesteca componentele si se pun la fiert cca 10 minute. Spre sfirsitul fierberii, se adauga vinul si se verifica gustul. Cartofii se pregatesc natur (se curata, se taie in sferturi si se fierb in apa cu sare).
 
Mod de servire: cu cartofi natur.


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *