Sote de vitel sau de vita a la Stroganoff

Retete culinare carne vita  |  0 comentarii

Ingrediente Sote de vitel sau de vita a la Stroganoff : Pulpa de vitel sau muschi vita 0,800 kg Ulei 100 ml Ceapa uscata 0,200 kg Ciuperci proaspete 0,500 kg Bulion 20 g Piper 3 g Boia de ardei 3 g Smântâna 0,250 kg Cartofi 0,700 kg Mustar picant 30 g Usturoi 10 g Patrunjel verde 1 leg. Sare 30 g Unt 50 g.

Mod de preparare:
Carnea se spala, se scurge si se taie felii si pe urma fâsii subtiri de cca. 3 cm lungime. Se caleste în ulei 5-6 minute, întorcându-se pe toate partile si se scoate în alta cratita. În uleiul ramas se caleste ceapa curatata, spalata si taiata marunt. Se rumeneste putin, se stinge cu bulion, boia, zeama de oase sau apa fierbinte 600 ml, se introduce carnea, piperul si celelalte condimente si usturoiul taiat marunt. Se lasa toate la un loc sa fiarba 1 ora. Ciupercile se curata de pielite, se spala în mai multe ape, se taie felii si se calesc în unt pâna scade zeama care o lasa, cca.15 minute si se adauga mustarul si smântâna. Se fierb 2-3 clocote si se amesteca cu carnea si celelalte componente. Se serveste cu verdeata tocata marunt pe deasupra, cu garnitura de cartofi natur. Timp de preparare 2 ore. Se preteaza vin roze sau rosu.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *