Spaghete cu peşte alb la grătar - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
500 g file de peşte alb, 5 linguri vin alb demisec, 400 g spaghete, sare, piper, coaja rasă şi zeama de la o lămîie, 75 g parmezan (sau alt caşcaval) ras mai mare, 1/2 legătură mentă.
Mod de preparare:
Se spală fileurile de peşte, se zvîntă, se taie bucăţi mai mari şi se pun într-un castron împreună cu vinul. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se pătrundă circa 30 de minute.
Se încinge grill-ul din cuptor. Se fierb spaghetele al dente în apă cu sare. Se spală menta, se zvîntă, se rup frunzuliţele şi se taie fîşii subţiri.
Se lasă peştele să se scurgă bine, se sărează, se piperează, se pune pe o tavă tapetată cu folie de aluminiu şi se bagă la cuptor, sub grill. Se lasă să se prăjească circa 5 minute pe fiecare parte.
Se scurg spaghetele, punîndu-se deoparte cam 1/8 l din apa în care au fiert. Se răstoarnă din nou în oală şi se adaugă apa, coaja de lămîie, menta şi mai mult de jumătate din zeama de lămîie. Se încălzesc cîteva minute, se condimentează cu sare, piper şi zeamă de lămîie (dacă este nevoie) şi se servesc cu peştele făcut la grătar, după ce s-a presărat peste ele caşcavalul ras.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *