Spital Vaslui 1 aprilie politia vaslui pret bilet campionat atletism plata impozit investitie

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

Spitalului Negresti i s-a pus cruce!

Ieri, Spitalului Orãsenesc Negresti i s-a cântat prohodul. De la 1 aprilie, unitatea nu va mai fi finantatã, pentru cel putin o lunã. Autoritãtile locale nu au accesat în termen Programul Ministerului Sãnãtãtii (MS) de înfiintare a cãminelor de bãtrâni. Chiar dacã autoritãtile locale depun cererea de accesare a Programului, finantarea va fi asiguratã abia de la 1 mai.

De 1 aprilie, o noua scumpire a apei!

Un nou soc pentru bârlãdeni: de la 1 aprilie, apa de la robinete se va scumpi cu 5%! Majorarea tarifului, aplicatã atât la apa potabilã, cât si la canalizare, va afecta numai persoanele fizice si vine dupã o scumpire de 18%, aplicatã în iulie 2010. Astfel, de la 4,14 lei, cât costã acum metrul cub de apã, bârlãdenii vor plãti 4,35 lei.

«Cupa Realitatea» la sah, câstigata de un politist de frontiera

Un politist din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontierã Vaslui a obtinut locul I la a VI-a editie a Concursului de sah «Cupa Realitatea».
Sâmbãta trecutã, în municipiul Husi s-a desfãsurat editia a VI-a a Concursului de sah „Cupa Realitatea“, în cadrul cãruia s-au confruntat 34 dintre cei mai experimentati jucãtori din patru cluburi din judetul Vaslui.

Pretul biletului de autobuz, de la 1,6 la 1,8 lei!

Scumpirea carburantilor îl omoarã cu zile pe bârlãdeanul de rând. Pentru a doua oarã în mai putin de patru luni, pretul biletelor de cãlãtorie cu autobuzele se majoreazã de la 1,6 la 1,8 lei. Singurii cãlãtori ce pot rãsufla usurat sunt cei ce beneficiazã de gratuitate. Dar si aceasta vine cu anumite costuri pentru municipalitate, care o sustine… tot din bugetul local.


Vremea Vaslui                         
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Argint si bronz pentru atletii bârladeni, la Campionatul National

Florin Ioan si Andreea Zaharia, atleti înmatriculat i la Clubul Sportiv Scolar (CSS) Bârlad, au obtinut, zilele trecute, medalia de argint, respectiv de bronz, la Campionatul National de Atletism în Salã pentru Copii. Astfel, în sezonul competitional 2011, palmaresul CSS Bârlad numãrã deja o medalie de argint si patru de bronz.

Plata impozitelor, secretul dezvoltarii

Blocuri de locuinte prin ANL, modernizarea Pietii Vidin, case sociale în zona Rediu, modernizarea Cimitirului «Eternitatea», acestea sunt doar câteva dintre investitiile care vor fi puse în practicã de Primãria municipiului Vaslui, în viitorul apropiat. Dar, pentru finalizarea acestor obiective, asigurarea finantãrii este vitalã. Tocmai de aceea, plata taxelor si impozitelor locale reprezintã, spune primarul Vasile Pavãl, cheia dezvoltãrii orasului.

Criza de investitori straini

În lunile octombrie si noiembrie, în judetul Vaslui nu s-a înregistrat nicio societate comercialã cu participare strãinã la capitalul social subscris. În total, în anul trecut, au fost înregistrate doar 13 societãti comerciale cu participare strãinã. Potrivit datelor Directiei Judetene de Statisticã Vaslui, valoarea totalã a valutei aduse în judet de aceste firme este de 2.262 euro.

Crescatorii de pasari din judet, chemati la sedinta

Vineri, 25 martie, crescãtorii de pãsãri din exploatatiile industriale si medicii veterinari din judet au participat la o întâlnire de lucru organizatã de conducerea Directiei Sanitar- Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Vaslui, la sediul institutiei, din Bârlad, si a avut drept scop discutarea unor programe de combatere si control al bolilor la animale pentru anul 2011.

Sanatatea este ca o vaca… mulsa!

Discutii aprinse, ieri, în cadrul sedintei Comisiei de Dialog Social, la care a participat si Nicolae Ignat, primarul comunei Puscasi, pentru a prezenta problemele de sãnãtate cu care se confruntã locuitorii acestei comunitãt i. edilul s-a arãtat nemultumit de modul în care functioneazã sistemul de servicii sanitare din comuna sa, în care locuitorii sunt foarte bolnavi, dar nu au banii necesari sã se trateze, tuberculoza fiind una din principalele boli. “Nu facem nimic pentru acesti oameni, sãraci si bolnavi.

Sponsori din Taiwan pentru copiii saraci

Mâine, la Prefecturã, are loc prezentarea Programului de dezvoltare comunitarã desfãsurat de Organizatia World Vision România în judetul Vaslui. la evenimentul vor fi prezenti sefi ai Prefecturii, Consilului Judetean, Inspectoratului Scolar Judetean etc. “În urmã cu doi ani, aveam plãcerea sã primim vestea cã sute de sponsori, oameni generosi din Taiwan, doreau sã sprijine copiii sãraci din comunele Osesti, Rebricea si din orasul Negresti.

sursa: monitoruldevaslui.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *