Spital infectie pensie gripa recalificare somer sistent social primar copil agricultura poluare stiri ziare Zalau

Stiri Salaj  |  0 comentarii

De frica sanctiunilor: Unitatile medicale ascund infectiile intraspitalicesti

Peste 8.200 de romani au luat boli din spitale in 2010, iar acesta este doar numarul infectiilor aratat de statisticile Ministerului Sanatatii (MS). In realitate, numarul pacientilor care s-au internat cu o boala si au plecat acasa cu alta, dupa ce au contactat infectii in spitale este mult mai mare, dar ascuns sub pres, precum gunoiul pisicii, de medici si directori preocupati in primul rand de imaginea lor si nu de starea de sanatate a celor care le ajung pe mana.

Pentru a treia oara, Chis Filonas revine la sefia Casei de Pensii Salaj

Fostul director al Casei Judetene de Pensii Salaj, Filonas Chis, destituit in octombrie 2009, si-a recastigat pentru a doua oara postul in instanta, fiind repus in functie incepand cu data de 10 ianuarie, dupa ce mai ocupase functia de sef al institutiei, timp de trei zile, in luna mai a anului trecut.

Deocamdata: Gripa se tine departe de Salaj

Nu a inceput bine noul an, ca mai multe cazuri de gripa au fost depistate pe teritoriul Romaniei, in ciuda campaniei de vaccinare desfasurate de Ministerul Sanatatii. Astfel, au fost depistate trei persoane care au contactat virul AH1N1 si un alt bolnav care a contactat virusul gripal AH3N2.

Cartofi infectati pe piata salajeana

La producatorii agricoli din zona Crasna, Banisor si Sag s-au gasit cartofi infectati cu bacteriile "putregaiul brun" si "patarea inelara". Boala afecteaza cartoful in intregime, acesta nemaiputand fi consumat. Mai mult, dupa cum a apreciat Nicolae Jugrestan, seful Unitatii Fitosanitare din Zalau, "fiind un organism de carantina, care se propaga foarte repede, cantitatea de cartofi infectata trebuie distrusa".


    Vremea azi                         
vremea, vremea inmh, vremea romania           anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite       horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Cursuri de recalificare pentru somerii salajeni

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj organizeaza, si in acest an, cursuri de calificare si recalificare pentru someri. Meseriile pentru care vor fi sustinute cursuri, cu finantare de la bugetul asigurarilor pentru somaj, sunt: bucatar, dulgher, tamplar, parchetar, electrician, electronist auto, frizer-coafor, manichiurist-pedichiurist, lucrator finisor pentru constructii, lucrator instalator pentru constructii, lucrator in comert, ospatar, vanzator in unitati alimentare, patiser.

Din acest an, primariile nu mai platesc asistatii sociali

Incepand cu acest an, beneficiarii Legii 416/2001 nu vor mai primi bani prin primarii, ci prin Agentiile de Prestatii Sociale. Edilii vor avea de intocmit doar dosarele asistatilor sociali, ii vor repartiza la activitatile gospodaresti din localitate si ii vor ponta. Fondurile pentru remunerarea lor vor fi alocate de la bugetul de stat, prin Agentiile de Prestatii Sociale

Un salajean a primit teren in perimetrul poligonului Aghires

Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a declarat ca autoritatile municipale au fost notificate cu privire la o decizie a instantei de punere in posesie a unei persoane cu un teren amplasat in perimetrul poligonului Aghires. Situatia ar putea insemna solutionarea situatiei obiectivului militar respectiv in favoarea viitorului tronson II al centurii orasului, lucru care ar duce mai aproape administratia locala de realizarea celei de-a doua etape din soseaua ocolitoare pe care zalauanii o asteapta de 10 ani.

In Zalau: Parintii se grabesc sa-si inscrie copiii in clasa intai

Inscrierea in clasa intai la scolile din Zalau a pus pe jar multi dintre parintii micutilor de gradinita. Desi mai sunt cateva luni bune pana la inceperea unui nou an scolar, majoritatea vor sa fie siguri ca odraslele lor vor merge la cursuri la unitatea scolara preferata si la cea mai cotata invatatoare.

Comuna Nusfalau, fruntasa la Recensamantul Agricol

Potrivit informatiilor Institutului National de Statistica, ritmul de colectare a datelor statistice din teren pentru Recensamantul General Agricol, in perioada 2 decembrie 2010 - 7 ianuarie 2011, este destul de alert. Salajul avea, pana ieri, completate 78,64 la suta din chestionarele statistice, un procent care avantajeaza judetul nostru, stiind ca recensamantul se incheie abia pe 31 ianuarie 2011.

Fantana poluata cu ulei de motor

O fantana publica dintr-un sat apartinand comunei Babeni a fost contaminata, in cursul zilei de ieri, de catre o persoana necunoscuta care a aruncat in apa o cantitate de ulei ars. Pompierii militari au fost cei care au intevenit pentru curatarea putului.

Accident in centrul municipiului

Dimineata de ieri a inceput prost pentru doi soferi din municipiu, masinile in care se aflau fiind implicate intr-un accident de circulatie in intersectia din zona Galeriilor Meses din municipiu. Soferul unui taximetru "si-a scapat" piciorul pe pedala de acceleratie si a intrat intr-un alt autoturism care circula regulamentar.

A furat copacii din padure

Un tanar in varsta de 29 de ani, din localitatea Bercea, este cercetat de politistii salajeni pentru savarsirea infractiunii prevazute de Legea 46/2008, privind Codul Silvic, dupa ce a fost identificat miercuri de politisti ca a taiat mai multi arbori dintr-o padure din judet. Cercetarile au scos la iveala ca o parte din lemne au fost vandute, iar o parte a fost folosita de tanar pentru incalzirea locuintei.

sursa: magazinsalajean.ro


Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *