Statistica ingrijoratoare pentru politistii romani: cate un politist pe zi, agresat in Romania ! - Ziare Bucuresti

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Cate un politist pe zi, agresat in Romania

Ce risca un politist care trage intr-un infractor? Mai multe luni de cercetare prealabila si multe probe de adus in demonstrarea nevinovatiei.Zi de zi, politistii sunt nevoiti sa suporte injuraturile, amenintarile sau bataile cetatenilor in slujba carora sunt. Unii dintre ei se aleg cu rani grave, altii chiar mor, in urma confruntarilor cu scandalagii.
Potrivit rapoartelor Politiei Romane,anul acesta au fost inregistrate 215 cazuri de ultraj, cu 14,68% mai putine decat in perioada similara a anului trecut, cand s-au produs 252 astfel de fapte. Cazuri de politisti agreasati:
Septembrie 2010- un tanar politist de 24 de ani a fost batut mar de un interlop din Targoviste. Politistul a fost adus, in coma, la Spitalul Floreasca din Bucuresti.
Iulie 2010 -Un politist a fost batut de romi, in comuna Balotesti. George Achim a ajuns in stare grava la Spitalul Elias din Capitala, dupa ce a incercat sa linisteasca un grup de romi.
August 2009- mai multi romi au batut un politist care venise sa linisteasca spiritele pe o strada din Timisoara.
Iulie 2009 -Seful de post din localitatea Terpezita, judetul Dolj, a fost batut cu furci si topoare de trei tineri. Politistul a scos pistolul si a ranit unul dintre agresori la un picior.

Sursa: Adevarul.ro

07.09.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *