Stiri Alba 20 aprilire 2011

Stiri Alba  |  0 comentarii

Masterplanul energetic al judeţului Alba – strategie pentru investiţii în domeniul energiilor regenerabile

Consiliul Judeţean Alba împreună cu Agenţia Locală a Energiei Alba au finalizat “Masterplanul energetic al judeţului Alba”, un document foarte important pentru stabilirea politicilor energetice la nivel judeţean în următorii ani. Documentul a fost elaborat cu asistenţa tehnică a “Tractebel Engineering” cu sediul în Bucureşti. Colectarea datelor a durat aproximativ 3 luni şi a implicat majoritatea instituţiilor importante din judeţ (cu impact în domeniul energiei), mediul privat şi toate autorităţile publice locale.

Minori cercetaţi pentru furtul unei maşini

Patru minori sunt cercetaţi pentru furtul unei autoutilitare, infracţiune comisă în seara zilei de 12 aprilie. Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că respectivii, cu vârste de 12, 13, 14 şi 17 ani, toţi din Sebeş, s-au întâlnit în cartierul Mihail Kogălniceanu din municipiu şi au venit cu strălucita idee de a se plimba cu un autoturism sustras. Doi dintre minori au forţat geamul portierei stânga, au luat cheia din interiorul cabinei şi au pornit autovehiculul.

Un băieţel de doar un an şi jumătate are nevoie de o operaţie costisitoare

Maria Mărginean din comuna Săsciori, sat Sebeşel, este o mamă disperată care, acum, în preajma Sfintelor Sărbători ale Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, cere ajutorul oamenilor cu suflet şi posibilităţi financiare. Unul dintre copilaşii săi gemeni, Andrei, în vârstă de doar un an şi jumătate este orb din naştere. Acest lucru a fost descoperit la 6 luni după ce micuţul a fost adus pe lume, de către medicii Clinicii de Oftalmologie din Cluj-Napoca, specialiştii constatând că băieţelul nu are ochii suficient formaţi şi nu distinge ce e în jurul lui.

Săritură pusă sub semnul întrebării…

Poliţiştii din Alba Iulia au fost sesizaţi de către un cetăţean, cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe şoseaua de centură a municipiului pe direcţia Sebeş – Teiuş, a observat o persoană de sex femeiesc care a sărit dintr-un autovehicul aflat în mers. Tânără de 22 de ani din municipiul Orăştie, judeţul Hunedoara identificată de poliţişti la locul menţionat a declarat că în comuna Vinţu de Jos a urcat într-o maşină de ocazie pentru a se deplasa la Alba Iulia

Credit promoţional de sărbători

Kiwi Finance, cel mai mare broker de credite din România a lansat, în cadrul unui parteneriat cu o bancă, un produs de creditare cu ipotecă la o dobandă variabilă în momentul actual de 6,18%, pentru achiziţionarea de imobile, nevoi personale, refinanţarea altor credite sau consolidări de credite. Dobânda este calculată după formula 4,89% marjă fixă plus Euribor 6M (ceea ce înseamnă că o dată la 6 luni se recalculează rata în funcţie de noua dobândă). Nu se percepe comision de analiză dosar şi nici comision de administrare lunar, astfel că DAE ajunge la 6,36%, pentru un credit acordat pe 360 luni.

Olimpiada naţională de franceză a luat startul

Luni după-amiază, la Casa de Cultură a Studenţilor a avut loc festivitatea de deschidere oficială a Olimpiadei Naţionale de Limba Franceză, la care au luat parte cei peste 200 de elevi şi profesorii însoţitori.
Alături de prof. Rodica Andronescu, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Alba, care a fost principalul organizator împreună cu prof. Gloria Grosu, inspector şcolar de limba franceză la IŞJ Alba, pe scenă au urcat şi alţi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei.


Vremea Alba Iulia                   
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Doi “jurnalişti” din Sebeş au pus mâna pe o întreagă staţiune de lux din judeţul Hunedoara!

Staţiunea era destinată recuperării soldaţilor reveniţi din Irak sau Afganistan, aceştia fiind trimişi acum să se "recupereze" în condiţii de două stele
Pentru unii meseria de jurnalist se dovedeşte foarte rentabilă, mai ales dacă ştiu să se lipească de puternicii zilei. Aşa a fost pentru doi “jurnalişti” din Sebeş, respectiv soţii Kohalmi. Mai precis pentru Luminiţa Kohalmi Szabo şi pentru soţul acesteia, Iosif Kohalmi Szabo.

“Aici, la Alba Iulia am găsit o parte din acea Românie frumoasă”

Reprezentanta din partea Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare şi manager al proiectului “O Românie Frumoasă”, doamna Cătălina Preda, prezentă recent la Alba Iulia s-a arătat impresionată de Cetatea Alba Carolina şi a subliniat potenţialul uriaş pe care îl are pentru dezvoltarea turismului cultural şi istoric: “Turismul pentru Alba Iulia nu poate fi decât cu itinerarii culturale şi un turism de o anumită factură.

Agra’s deschide un nou magazin aproape de tine

Chiar înaintea Sfintelor Sărbători de Paşti, mâine mai exact, producătorul de mezeluri Agra’s deschide la Alba Iulia un nou magazin de proximitate în cartierul Ampoi 3, sub binecunoscuta marcă “Mezeluri Domneşti”. L-am invitat pe dl. Paul Bălşan, director comercial la Agra’s, să ne vorbească despre conceptul magazinelor, noutăţile şi obiectivele din acest an ale companiei.

Florin Roman întreabă, Daniel Sabău nu răspunde…

În urmă cu o săptămână, în calitate de albaiulian, liberalul Florin Roman, adresa o serie de întrebări administratorului SC Grup Corint, Daniel Sabău, cel care se ocupă de restaurarea Cetăţii Alba Carolina. Aşa cum ne-am obişnuit, nici Corint-ul, dar nici Primăria nu răspund acestor solicitări, deşi discutăm despre informaţii care îi interesează pe albaiulieni. Mult trâmbiţata transparenţă este o păcăleală ca şi aşa-zisul parc inaugurat zilele trecute, în şanţurile Cetăţii. Aşadar, voi încerca să răspund albaiulienilor punctual la fiecare întrebare, la care Daniel Sabău şi primarul de betoane refuză să răspundă albaiulienilor.

3 medalii pentru vinurile de Ciumbrud la Concursul Internaţional VinVest 2011

Ediţia a VI-a a Concursului Internaţional de Vinuri şi Băuturi Alcoolice VinVest 2011 desfăşurat recent la Timişoara a adus în palmaresul firmei “Domeniile Boieru” din Ciumbrud două medalii de aur şi una de argint. După medaliile obţinute la ediţia din 2009 a concursului şi la ediţiile din 2009 şi 2010 ale competiţiei “Strugurele de Aur”, cu acest nou succes vinurile produse sub marca “Domenile Boieru” impun podgoria Ciumbrud în elita podgoriilor din ţară şi chiar de mai de departe.

În cadrul unui proiect Primăria Alba Iulia îi îndrumă şi consiliază pe şomerii din municipiu să-şi dezvolte mici afaceri de cartierct cu finanţare europeană

Peste 500 de persoane din municipiul Alba Iulia vor fi consiliate şi instruite pentru a-şi găsi un loc de muncă în cadrul proiectului “Măsuri active de ocupare în CARTIERE”, derulat de Primăria Alba Iulia în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba. Finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), proiectul în valoare de 1,9 milioane lei vizează dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare pentru cel puţin 535 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă de pe raza municipiului Alba Iulia.

Avocat al Doinei Scutea amendat cu 3.000 de lei

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia nu au putut nici la termenul de ieri să treacă la judecarea propriu-zisă a inculpaţilor din celebrul dosar “Corupţie la Finanţe” din cauză că decanul Baroului Alba, avocata Doina Scutea, nu a avut apărator. De altfel instanţa albaiuliană a hotărât amendarea cu 3.000 de lei a unuia dintre cei doi avocaţi care o reprezintă pe Scutea, respectiv pe Viorel Roş, care a lipsit nemotivat de la termenul de ieri.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *