Stiri Arges 16 mai 2011

Stiri Arges  |  0 comentarii

Facultatea de Teologie - a fi sau a nu fi?...

Rareori ne-am îngăduit să ne amestecăm în treburile bisericii, în speţă ale Arhiepiscopiei Argeşului, şi am făcut-o doar atunci când ni s-a părut că putem contribui la creşterea, nu la descreşterea stării de religiozitate a argeşenilor. Hotărârea Sfântului Sinod de a dispune ca începând cu anul următor, 2011-2012, să nu se mai dea admitere la specializarea Teologie Pastorală din cadrul Facultăţii de Teologie a Universităţii Piteşti ne-a determinat să ne implicăm şi noi, să reevaluăm situaţia, ca un ziar care a susţinut aici, în Argeş, cultura, educaţia, învăţământul.

Udrea vrea să facă drumuri pe... datorie!

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia deschisă pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi reabilitare pentru 533,82 km drum judeţean şi de interes local în Olt şi Argeş. Investiţiile sunt incluse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Pe perioada lucrărilor, drumurile reabilitate sunt preluate în administrare de MDRT.
Un kilometru, un milion lei fără TVA

Radu Câmpeanu, la înmormântarea Oanei Brătianu

Centrul de Cultură „Brătianu” este în doliu. Oana Brătianu, soţia lui Dan George Brătianu, membru fondator al PNL, a decedat vineri la Bucureşti şi a fost înmormântată ieri, alături de soţul ei, în Capela Brătianu de pe domeniul „Florica” din Ştefăneşti. Ceremonialul religios a fost săvârşit de preoţii de la schitul refăcut prin contribuţia răposatei, dar şi de alte feţe bisericeşti din cercul său de apropiaţi.

Magie în paşi de dans

Ce poate fi mai frumos şi te poate face să uiţi de grijile cotidiene, să te descarci de atâta energie negativă pe care o tot acumulezi de-a lungul timpului, decât să fii în aceste zile de weekend la Sala Sporturilor din Piteşti, pentru a te delecta şi - de ce nu? - a visa frumos privind la sutele de perechi (cu vârste cuprinse între 4 şi peste 35 de ani) care au evoluat pe ringul de dans!

Au început Zilele Piteştiului

Zilele Municipiului Piteşti au debutat ieri, 15 mai, urmând să dureze până pe 29 mai. Manifestările au început cu un turneu de tenis la Baza „Star”, care va dura până pe 22 mai, dar programul este mult mai dens. Piteştiul sărbătoreşte împlinirea a 623 de ani de la prima atestare documentară. În program sunt incluse simpozioane (care încep pe 17 mai), competiţii sportive, lansări de carte, decernări de diplome de fidelitate.

Vremea Arges                  
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Nu pierdeţi cota de lapte!

Vă reamintim că, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Argeş, cumpărătorii care achiziţioneză lapte, precum şi producătorii deţinători de cotă de lapte pentru vânzări directe trebuie să depună declaraţiile anuale privind livrările, respectiv vânzările realizate în anul de cotă 2010/2011.

INS a anunţat că am ieşit din recesiune. Oare?

România a ieşit, tehnic, din recesiune după doi ani şi jumătate, potrivit primelor estimări anunţate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS), cu o zi înaintea alegerilor de la PDL. Produsul Intern Brut a crescut cu 0,6% în primul trimestru faţă de ultimelele trei luni ale anului trecut. Comparativ cu trimestrul IV din 2010, PIB a urcat cu 1,6% în serie brută şi cu 0,3% în serie ajustată sezonier.

Boc a scăpat de moţiunea de cenzură a lui Blaga

Niciun argeşean la şefie. Emil Boc a câştigat un nou mandat în fruntea PDL în cadrul convenţiei de sâmbătă. Marele înfrânt al zilei este Vasile Blaga, cel care a obţinut cu 370 de voturi mai puţin. Bufonul de serviciu, Theodor Paleologu, a scos şi el 24 de voturi. Sâmbătă, Traian Băsescu a mai oferit o nouă demonstraţie de teatru ieftin, dând drumul la câteva lacrimi patetice în timp ce îşi amintea cum l-a mazilit pe Petre Roman pentru a ajunge în fruntea PD.

Valeca îi cere lui Boc acces la banii europeni

Senatorul PSD de Argeş Şerban Valeca i-a adresat o nouă interpelare premierului Emil Boc prin care i-a atras atenţia asupra situaţiei grave în care se află România în privinţa atragerii fondurilor europene. La bază au stat inclusiv criticile acide aduse de comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş, guvernului, despre care spunea că nu este capabil să obţină fonduri europene.

Fologea trece la PSD

Aşa cum v-am informat, de la 1 mai, Marinică Fologea, unul dintre cei mai longevivi consilieri PRM, şi-a dat demisia din calitatea de consilier local, preferând să se ocupe de derularea unor proiecte de reabilitare a colegiilor „Carol I” şi „Dinicu Golescu”.

Tămagă - vicepreşedinte la PSD Argeş

Secretarul PSD Argeş, Florin Tecău, a precizat că la Comitetul executiv judeţean de miercuri au fost prezenţi peste 200 de membri, chiar dacă delegaţi sunt doar 196, pentru că au fost prezente şi comisia financiară, cea pentru litigii, cea morală, dar şi invitaţi.

Ion Cornel Lazăr: „Datoriile ameninţă suveranitatea ţării”

Ion Cornel Lazăr, preşedintele Partidului Conservator, Filiala Argeş, a anunţat ieri că el va fi propus de PC pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Candidatul la această funcţie din partea Uniunii Social Liberale (USL) va fi însă stabilit în urma unor sondaje la care vor participa şi cei propuşi de PNL şi PSD, cel mai probabil Ion Popa şi Constantin Nicolescu.sursa: ziarulargesul.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *