Stiri Bacau 26 aprilie 2011

Stiri CanCan Bacau  |  0 comentarii

Accident cu doi morti in Serbanesti

Doua persoane au decedat dupa ce masinile pe care le conduceau s-au ciocnit frontal azi-dimineata in intersectia dintre strazile Calea Romanului si Calea Tecuciului din cartierul bacauan Serbanesti.
Un Logan alb, cu numere de Vrancea a patruns pe contrasens si s-a izbit de un taxi. IN urma imactului, soferul din Logan a murit pe loc. Soferul taxiului a fost transportat la spital, insa a murit cateva ore mai tarziu.

O viata inchinata teatrului: Bogdan Ulmu, la 60 de ani

Cunoscutul regizor, profesor, prozator, eseist si critic de teatru Bogdan Ulmu (pseudonim al lui Bogdan Stefan Ghita), implineste vineri, 29 aprilie, 60 de ani.
Nascut la 29 aprilie 1951 la Bucuresti, Bogdan Ulmu, fiul Mariei Ghita (nascuta Catarama)- functionara si al lui Vasile Ghita- contabil, se inscrie la scurt timp dupa absolvirea liceului (1970), la Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale”, Bucuresti, pe care il termmina in anul 1978.

sursa: ziaruldebacau.ro

Invazia romana, varianta paine/sare si spectacole pentru stramosi

Timp de trei zile - 13-15 mai - targul bacauan va fi frumos ravasit de tintele unui proiect intercultural de exceptie: „«Roma-Romania», doua popoare, o cultura”. Asociatia „Impreuna construim viitorul” Bacau, coordonata de prof. Dana Elena Sturzu, presedinte, si Asociatia culturala „Gruppo Storico Romano” Roma sunt artizanii manifestarii. Prof. Dana Elena Sturzu, care a fost de cateva ori si la Roma pentru a stabilii detaliile proiectului, ne-a spus: „Ne propunem sa incurajam cunoasterea trecutului si promovarea elementelor de civilizatie antica dacica si romana din sec. I. d.H, familiarizarea comunitatii bacauane cu valorile dacice si romane”.

Vremea Bacau                  
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,


Primaria si politicienii Bacaului au cheltuit zeci de mii de euro pe felicitari electorale de Paste


Si in acest an politicienii Bacaului s-au intrecut in a trimite votantilor cele mai „frumoase” felicitari pascale. Cu un an inainte de alegerile locale, acestia au cheltuit sume de ordinul zecilor de mii de euro pentru tiparirea si distributia felicitarilor. Municipalitatea bacauana, de exemplu, a dat 60.000 RON (600 de milioane lei vechi) pe 60.000 de plicuri si felicitari tiparite de Inter Print, societate controlata din umbra de sotia consilierului local Lucian Ciubotariu (PNL).

Saracia nu are sarbatoare

S-au rasfirat prin toata Piata Centrala, fiindca tarabe au fost, in a doua zi de Paste, la discretie. Au uitat de sarbatoare, de mese intinse, de musafiri si vizite. Unii nu au avut niciodata parte de asa ceva, fiindca lupta cu saracia de o viata. Pe altii i-au ajuns necazurile mai tarziu si au renuntat la sarbatori si traditii.

Olimpicii de la socio-umane, pe podiumul national

In perioada 17-21 aprilie, la Ploiesti s-a desfasurat Olimpiada Nationala de Stiinte Socio-Umane. Iata echipa bacauanilor (foto, de la stanga la dreapta: prof.dr. Oana Maria Cucu, C.N. „V. Alecsandri” Bacau, Iuliana Iga, C.N. „D. Cantemir” Onesti, Oana Madalina Mitrea, C.N. „V. Alecsandri” Bacau, Denisia Mariana Susanu, C.N. Catolic „Sf. Iosif” Bacau, Ianina Bejan, Colegiul Economic „I. Ghica” Bacau, Ana Maria Nechifor, C.N. „Ferdinand I” Bacau, Ligia Augustina Iftimoae si George Taranu, Scoala Nr. 7 Comanesti, prof. Maria Irina Dromereschi, C.T. „A. Saligny” Bacau, membru in comisia centrala la disciplina Economie.

Mama si tata pentru patru copii

Venirea pe lume a copiilor este, poate, cea mai mare minune si bucurie venita de la Dumnezeu. Responsabilitatile sunt insa imense. Respiri, traiesti pentru a face din pruncul tau „cineva”. Ce se intampla insa daca ramai un parinte singur, fara casa, fara un loc de munca stabil, cu patru suflete in grija?

Noi indicatori tehnico-economici la Urgentele Spitalului Moinesti

Proiectul de „Extindere a Compartimentului de Primire Urgente la Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti” a fost suspendat inca de anul trecut pentru ca proiectantul nu si-a respectat obligatiile din contract. Intrucat Primaria Moinesti doreste sa continue implementarea sa, a solicitat Consiliului Judetean, in sedinta de saptamana trecuta, sa aprobe indicatorii tehnico-economici revizuiti, propusi de o noua firma de proiectare. Potrivit noului proiect, costul investitiei a crescut cu peste 700.000 de lei.

Start la reclasificarea spitalelor

Spitalele vor fi impartite in cinci categorii, in functie de competenta. In termen de 15 zile fiecare spital, cu exceptia celor de urgenta, va trebui sa-si faca reevaluarea si pe baza acesteia sa ceara incadrarea in una din cele cinci categorii. Ele vor fi finantate in raport de categoria aprobata de catre Ministerul Sanatatii.

sursa: desteptarea.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *