Stiri Brasov 22 aprilie 2011

Stiri Brasov  |  0 comentarii

Sinucidere în arestul IPJ Braşov

Un tânăr de 19 ani, încarcerat în arestul IPJ Braşov, s-a spânzurat joi după amiază, în camera sa de detenţie. Când l-au găsit, gardienii au sunat imediat la 112, iar la faţa locului a ajuns o salvare. Medicii nu au mai putut, însă, să îl resusciteze. Tânărul era cercetat pentru tâlhărie. Din primele verificări efectuate, a rezultat faptul că tânărul a rupt coada de la cana metalică primită la încarcerare,cu care a tăiat  cearceaful asternutului,apoi a improvizat un las si s-a spânzurat de  teava draperiei care desparte camera de grupul sanitar.

Participă la campania Braşovul Pedalează

Masa Criticã Braşov iniţiazã campania “Braşovul Pedaleazã”. În acest sens se vor organiza o serie de evenimente destinate amatorilor de mers pe bicicletã, evenimente ce constau în plimbãri colective pe biciclete prin diverse zone din Braşov şi din împrejurimi. Prima iniţiativă va avea loc sâmbãtã, 23 aprilie şi se desfãşoarã pe traseul Braşov – Sãcele – Brãdet – Valea Doftanei – Comarnic sau Valea Doftanei – Câmpina iar întoarcerea spre Braşov se va face cu trenul sau pe şosea.

Trei procesiuni religioase cu ocazia Paştelor

Vineri pe străzile oraşului va fi refăcut drumul crucii. Cele şapte biserici istorice din Braşov vor organiza o procesiune religioasă specială, care doreşte să marcheze evenimentele din Vinerea Mare.

Sărbători pascale de neuitat la Şinca Veche

O fundaţie ortodoxă invită credincioşii să participle la procesiunea de Paşte din localitatea braşoveană. În fiecare an, de Paşte, sute de pelerine din întreaga ţară se adună la Şinca Veche pentru a participa la înviere, care recomandă localitatea braşoveană celor care vor să petreacă nişte sărbători de neuitat.
Înviere de neuitat.

Sentinţa în cazul bazei sportive Olimpia

O instanţă a  Tribunalului Braşov a dat ieri sentinţa în cazul bazei sportive Olimpia. Actualii şefi ai clubului au cerut demararea procedurii de insolvenţă şi au obţinut-o. În acelaşi dosar,  cererea Consiliului Judeţean Braşov de a intra în acest proces a fost respinsă. Împotriva sentinţei se poate declara recurs. Actuala conducere a clubului Olimpia a cerut instanţei să încuviinţeze demararea procedurii de insolvenţă, după ce legislativul judeţean a aprobat o investiţie uriaşă la baza sportivă.

Vremea Bucuresti

Accident cu victimă în Centrul Civic

Deţinut de la Penitenciarul Codlea spulberat de un autoturism! S-a întâmplat în Centrul Civic azi dimineaţă în apropierea bisericuţei de lemn! Bărbatul încarcerat muncea la igenizarea zonei verzi, dar a coborât de pe trotuar pe stradă unde a fost lovit în plin de o maşină.

Plin de poliţie de Paşti

Purtaţi centurile de siguranţă, nu depăşiţi viteza maximă legală şi în nici un caz să nu vă urcaţi băuţi la volan.Acestea sunt doar câteva dintre indicaţiile poliţiştilor cu ocazia sărbătorilor pascale.

Ţeapă la autostrada Bucureşti-Braşov

Deşi companiile cu care Ministerul Transporturilor a reziliat contractele nu au terminat autostrada, au încasat banii.
În urmă cu câteva zile, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunţat pe un ton războinic rezilierea contractului cu consorţiul format de trei firme ale unor cunoscuţi regi ai asfaltului din România, Dorinel Umbrărescu (SC Spedition UMB), Dan Besciu (SC Euroconstruct Trading 98) şi Costel Căşuneanu (Pa&Co International), care lucrau la o porţiune - Moara Vlăsiei-Ploieşti - a „tot mai viitoarei” autostrăzi Bucureşti-Braşov.

Sentinţa în cazul bazei sportive Olimpia

O instanţă a  Tribunalului Braşov a dat ieri sentinţa în cazul bazei sportive Olimpia. Actualii şefi ai clubului au cerut demararea procedurii de insolvenţă şi au obţinut-o. În acelaşi dosar,  cererea Consiliului Judeţean Braşov de a intra în acest proces a fost respinsă. Împotriva sentinţei se poate declara recurs.

Primul SRL-D din judeţ finanţat de guvern

 O curăţătorie chimică din localitatea făgărăşeană Drăguş a primit 10.000 de euro nerambursabili. Din Braşov au fost înscrise pe site-ul AIPIMM 56 de planuri de afaceri. Un singur tânăr întreprinzător din Braşov a semnat, miercuri, la Agenţia pentru implementarea proiectelor pentru IMM-uri, contractul de finanţare nerambursabilă în cadrul programului „Prima Firmă”, în prezenţa premierului Emil Boc. Prin acest program, statul acordă un ajutor nerambursabil de cel mult 10.000 de euro tinerilor sub 40 de ani care îşi înfiinţează SRL-uri.

Caravană de promovare a turismului braşovean

O caravană de promovare a Braşovului turistic va promova legendele şi tradiţiile Ţării Bârsei în mai multe oraşe din ţară. „Braşovul vine la tine acasă” - este tema centrala a proiectului finanţat cu 1.022.801,65 lei de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Regional, pentru dezvoltarea turismului local.

De Paşte se împuşcă cocoşul la Apaţa

Sărbătorile de Paşte vor fi marcate în judeţ prin punerea în scenă a obiceiurilor specifice zonei. Primul eveniment tradiţional, „Împuşcatul Cocoşului”, va avea loc chiar în Duminica Paştelui, pe 24 aprilie, la Apaţa.

sursa: brasovultau.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *