Stiri Bucuresti 11 mai 2011

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Ieşim din criză cu salarii mai mici şi preţuri mai mari

Afacerile industriaşilor, exportatorilor şi prestatorilor de servicii au ieşit pe plus în primele trei luni din acest an, dar puterea de cumpărare a populaţiei a scăzut dramatic. Scăderea cu peste 10% a consumului de alimente şi scumpirile galopante din primul trimestru al acestui an arată în ce fel iese România din recesiunea statistică.

Vîntu, şantajist şi sub control judiciar

Atitudinea lui Sorin Ovidiu Vîntu faţă de Sebastian Ghiţă s-a produs într-un moment în care fostul patron Realitatea Media avea impuse o serie de măsuri preventive în dosarul fugii lui Nicolae Popa. Sorin Ovidiu Vîntu „duce o luptă continuă cu legea, pentru că a constatat că poate învinge“, susţin judecătorii care au decis arestarea sa preventivă pentru şantaj.

Neagu Djuvara: „Prinţul Nicolae ar putea fi viitorul Rege”

Istoricul Neagu Djuvara sugerează Casei Regale a României un „plan B” – nepotul lui Mihai I să fie pregătit pentru Tron
Copilul care făcea cu mâna mulţimilor adunate în Piaţa Universităţii, în primăvara anului 1992, alături de bunicul său, fostul Rege al României Mihai I, are astăzi 26 de ani.

PSD şi PNL se luptă în sondaje de opinie

Pentru a-şi maximiza şansele de desemnare a candidaţilor la locale, social-democraţii şi liberalii şi-au angajat institute de sondare a opiniei publice apropiate lor. Alegerea a fost făcută pentru că atât liderul PSD, Victor Ponta, cât şi cel liberal, Crin Antonescu, au dorit să evite surprizele neplăcute legate de ponderea funcţiilor în teritoriu. 

Agenţia care a ameninţat Adevărul îşi cere scuze

Bogdan Enoiu, managerul McCann-Erickson, a declarat că directorul care ameninţase Adevărul Holding cu suprimarea bugetelor de publicitate a vorbit în numele său, nu în cel al agenţiei . Şeful McCann-Erickson îşi cere scuze pentru situaţia creată şi spune că poziţia directorului Mihai Trandafir nu reprezintă modalitatea de acţiune a agenţiei de publicitate.

Condamnaţi de două ori: şi de boală şi de sistem

Schimbarea modului în care bolnavii de cancer îşi pot procura medicamentele a lăsat mulţi pacienţi fără tratament, pentru că spitalele nu le au pe stoc. De la 1 aprilie, bolnavii de cancer nu-şi mai pot lua medicamente decât din farmaciile spitalelor. Multe dintre ele sunt însă goale.

Scandalul Severin creează dispute aprinse în UE/ Bugetele pentru lobby puse la vedere

În timp ce euroaleşii discută noile reguli pentru lobbyişti, grupurile de interese reclamă faptul că accesul condiţionat la europarlamentari e un atac la democraţie. Militanţii pentru transparenţă plusează şi cer ca firmele să specifice clar ce sume de bani investesc în activitatea de lobby.

Csibi Barna, făcut martir de ANAF, deşi putea fi demis pentru că era incompatibil

Timp de doi ani, Csibi a fost şi funcţionar public şi patron de firmă. Dacă ilegalitatea harghiteanului ar fi fost descoperită la timp, tot circul creat cu ajutorul instituţiilor din jurul lui ar fi putut fi evitat.

Mihai I a trântit uşa Casei de Hohenzollern

Regele Mihai I a anunţat ruperea oficială a oricăror legături istorice cu Casa de Hohenzollern. Pe lângă legăturile dinastice, monarhul renunţă şi la fostele titluri obţinute prin alianţă. Disocierea de dinastia Hohenzollern s-a făcut cu scopul consolidării caracterului naţional al Casei Regale a României şi stingerea litigiilor cu casa princiară germană.

În ghearele cămătarilor

Unii dintre cei care au luat bani de la cămătari povestesc că le este aproape imposibil să-i înapoieze. Dobânzile sunt stabilite de cei care dau împrumuturile. Cămătăria este considerată una dintre cele mai vechi afaceri, iar oamenii împrumută bani cu dobândă „de când lumea“, spun sociologii. Această practică ar putea deveni infracţiune.

Opt percheziţii în desfăşurare în Capitală: şapte tâlhari din clanul lui Amar din cartierul Chitila aduşi la Poliţie

Şapte tâlhari din clanul lui Ion Nicoale zis Amar care susţineau că vor să vândă maşini second-hand, atrăgeau clienţi prin anunţuri şi le furau banii după ce îi băteau au fost aduşi la Poliţia Capitalei. Prejudiciul estimat până în momentul de faţă: 26.500 de euro şi un auto VW Passat.

Terorişti capturaţi pe frontul de la Babadag

mericanii şi românii au executat o aplicaţie militară într-un sătuc de carton, construit în poligonul din judeţul Tulcea. Aflaţi la mii de kilometri de casă, cei 43 rezervişti ai detaşamentului US Marines, se antrează cot la cot cu militarii români.

sursa: adevarul.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *