Stiri Bucuresti 19 mai 2011

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Dacă toate firmele îşi plătesc taxele, CAS va scădea cu 2 puncte

Toţi agenţii economici să-şi plătească CAS şi contribuţiile sociale se vor reduce cu 2 puncte, a declarat preşedintele României, Traian Băsescu, astăzi, la o conferinţă pe tema ieşirii din criză.

Care operator a atras cei mai mulţi clienţi după doi ani şi jumătate de portabilitate

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, a anunţat că după 2 ani şi jumătate de la data lansării portabilităţii în România, numărul de portări a depăşit cifra de 500.000, grecii de la Cosmote atrăgând cei mai mulţi clienţi.

Cum a evoluat PIB-ul României fată de 1989

În ultimul an al regimului comunist, produsul intern brut pe cap de locuitor înregistrat de România era de 1.790 de dolari. Două decenii mai târziu, în 2010, acest indicator a ajuns la 7.540 de dolari.

Analistii: Guvernul se va ţine doar 7 luni de reformele agreate cu FMI

Chiar dacă încheierea unui nou acord, pe doi ani, cu FMI-UE poate fi considerată salutară pentru că acoperă şi anul electoral 2012, economiştii sunt sceptici că Guvernul va avansa cu reformele anul viitor.

Statul mai are de plătit 21 de miliarde de euro pentru casele nationalizate

România a fost obligată de către CEDO la plata sumei totale de 48,24 de milioane de euro, în perioada 1994-2010. Numai anul trecut tara noastră a suferit 135 de condamnări. Cine e de vină?

Modificare de la Finante: Se va elimina declaraţia anuală de impozit pe profit

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) intenţionează să elimine declaraţia anuală de impozit pe profit, a declarat joi, la o conferinţă pe teme economice, Doru Dudaş, director în cadrul MFP.

România primeste astăzi două avertismente de la Comisia Europeană

Executivul de la Bruxelles a lansat astăzi o procedură în constatarea încălcării dreptului UE împotriva României în legătură cu încheierea unui acord bilateral privind serviciile aeriene încheiat cu Rusia.

Boagiu: Anul acesta se va putea circula pe un sens către mare, de la Medgidia la Constanţa

Autostrada Bucureşti - Constanţa va putea fi folosită pe câte o bandă pe sens din această vară, pe ruta Basarabi (Medgidia) - Constanţa, urmând ca lucrările, inclusiv la tronsonul Cernavodă - Medgidia, unde se va găsi un alt constructor, să fie finalizate complet în 2012, a declarat joi, Anca Boagiu, ministrul Transporturilor.

Cursul euro a urcat la 4,1254 lei


Moneda naţională a continuat să se deprecieze joi în faţa euro, Banca Naţională a României anunţând un curs de referinţă de 4,1254 lei, în creştere cu 0,70 bani (+0,17%) comparativ cu şedinţa anterioară, când moneda europeană a fost cotată la 4,1184 lei.

Anca Boagiu speră să găsească în 2011 un concesionar pentru autostrada Comarnic-Braşov

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, speră ca până la finele acestui an să selecteze investitorul sau investitorii privaţi pentru concesionarea autostrăzii Comarnic-Braşov, după ce anul trecut consorţiul Vinci-Aktor a renunţat la proiect.

Băsescu: Sistemul bancar este bine capitalizat

Graţie situaţiei din sistemul bancar, România este una din ţările care n-a trebuit să făcă injecţii de capital în bănci, a declarat, joi, preşedintele Traian Băsescu.

Strauss-Kahn a demisionat din functia de sef al FMI

Dominique Strauss-Kahn si-a anuntat oficial demisia în această dimineată din functia de director al Fondului Monetar International

Aprecierea leului începe să se simtă în dinamica exporturilor

România începe să aibă probleme cu dinamica exporturilor, care au fost principalul motor al creşterii economice, a declarat joi, la o conferinţă pe teme economice, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Florin Pogonaru.sursa: capital.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *