Stiri Cluj 3 mai 2011

Stiri Cluj  |  0 comentarii

Ziua Muncii a devenit la Cluj Ziua Naturii

Ziua Internaţională a Muncii, eveniment sărbătorit de partidele de stînga, a trecut aproape neobservat în Cluj-Napoca. Dacă anii trecuţi erau adevărate întreceri între partidele de stînga şi de dreapta în a sărbători 1 Mai cu mici şi bere, acum acest tip de manifestare a fost scos din program, încercîndu-se în schimb captarea opiniei publice cu acţiuni de ecologizare.

Moţiunea simplă pe Agricultură, respinsă de senatori

Moţiunea simplă intitulată „Agricultura falimentară, dar politizată” a fost respinsă, luni, în plenul Senatului. Moţiunea simplă, iniţiată de 58 de senatori PSD şi PNL, a primit 59 de voturi pentru, 65 de voturi împotrivă şi o abţinere. Pentru a fi adoptată, ar fi fost necesare 69 de voturi pentru.

Spargerile E.On Gaz pe domeniul public clujean irită din nou Primăria

Războiul dintre municipalitatea clujeană şi compania de furnizare a gazelor E.ON continuă pe tema spargerilor pe domeniul public din Cluj-Napoca. Nemulţumită de creşterea numărului de intervenii pe carosabil şi trotuare în vederea remedierii avariilor la reţelele de gaz, Primăria a făcut apel la conducerea corporaţiei – mamă a furnizorului local de gaze naturale, E On Energie România, în încercarea de a rezolva această problemă.

Vasile Blaga şi Theodor Paleologu vin la Cluj să le spună democrat-liberalilor că nu mai pot continua cu Emil Boc

Candidaţii la şefia PDL, Vasile Blaga şi Theodor Paleologu, vin în această săptămînă la Cluj pentru a le spune, fiecare, democrat liberalilor clujeni că nu mai pot continua cu Emil Boc în fruntea partidului. Vasile Blaga se va întîlni cu democrat liberalii, joi, începînd cu ora 17, fie la Cinematograful Victoria, fie la Casa de Cultură a Studenţilor. Cu această ocazie, Blaga îşi va prezenta moţiunea cu care va candida la  Convenţia Naţională a PDL pentru funcţia de preşedinte al partidului.

Vremea Cluj                   
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Emil Boc: Nu avem în vedere majorări de taxe

Guvernul nu are în vedere majorarea taxelor prin Programul de convergenţă pentru perioada 2011-2014, a declarat vineri prim-ministrul Emil Boc.
Referitor la obiectivul României de aderare la zona euro în anul 2015, Boc a susţinut că o eventuală creştere a preţurilor bunurilor şi serviciilor nu are legătură cu adoptarea monedei unice europene.

Aflux de imigranţi în Germania

Germania ar putea asista la un aflux net de aproape 800.000 de lucrători imigranţi din Europa Centrală şi de Est în următorii doi ani, după deschiderea frontierelor sale pentru libera circulaţie a forţei de muncă în Uniunea Europeană, la 1 mai, potrivit unui studiu al Institutului pentru Economia Germană (IW), cu sediul la Köln.

Olimpiada "Mestesuguri artistice traitionale" la Cluj Napoca

Sîmbătă, 14 mai 2011, începînd cu ora 10, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor „Horea Demian” din Cluj-Napoca va avea loc ediţia 2011 a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”– faza judeţeană, în organizarea Consiliului Judeţean Cluj, a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi a Inspectoratului  Şcolar Judeţean Cluj.

Acordul Schengen nu a murit

În februarie, cînd primele vase cu imigranţi tunisieni au sosit în insula Lampedusa, Roma a tras un semnal de alarmă şi a cerut ajutorul partenerilor: “Ne trebuie bani pentru a putea supraveghea Mediterana”.” Comisia Europeană şi-a dat acordul, dar a vrut precizări, care nu au mai fost oferite.

Depunerea declaraţiei privind veniturile

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală reaminteşte contribuabililor că termenul limită de depunere a “Declaraţiei privind veniturile realizate din România - formular 200”, pentru veniturile anului 2010, este data de 16 mai 2011. 

Concurs de inovaţii la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN), în parteneriat cu Ministerul Economiei, Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci şi Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică dau startul înscrierii la Concursul de Inovaţii NoAE 2011. UTCN caută ideile inovative din domeneiul automotive, sau din sectoarele conexe, care nu au fost puse încă în practică.

Prelungire la înscriere în concursul „Idei tari”

Fundaţia Romtelecom a decis prelungirea cu încă o lună, pînă la 31 mai, a perioadei de înscrieri în concursul „Idei tari”,  şi adăugarea unei noi teme - dezvoltarea unei aplicaţii Facebook intitulate ”Care dintre serviciile Romtelecom ţi se potriveşte?”.

Au scăzut rezervele valutare

La 30 aprilie, rezervele valutare la Banca Naţională a României erau de 32.073 milioane euro, în scădre faţă de cele 32.767 milioane euro existente la 31 martie 2011. În cursul lunii au avut loc intrări de 759 milioane euro, reprezentînd modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internaţionale şi altele.

Liga 1 de Fotbal Feminin: Olimpia Cluj îşi păstrează invincibilitatea

Liderul campionatului s-a impus fără probleme în ceea ce trebuia să fie un derby local, dar diferenţa de valoare şi de locuri din clasament a anulat această titulatură, transformînd partida într-un galop de sănătate al „olimpicelor” pregătite de Iulian Szekely, care s-au încălzit pentru disputa cu Real Craiova din prima manşă a semifinalelor Cupei României, care va avea loc miercuri, 4 mai, de la ora 11, pe terenul oltencelor

sursa: ziarulfaclia.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *