Stiri Cluj Napoca 17 mai 2011

Stiri Cluj  |  0 comentarii

S-a încheiat Olimpiada „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”

Final de săptămînă bogat în manifestări cu caracter folcloric, de promovare a culturii populare sau din categoria artelor tradiţionale la Cluj-Napoca, între acestea aflîndu-se, desigur, şi faza judeţeană a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”.

Expoziţia de pictură CORNEL VANA

Cunoscutul pictor turdean CORNEL VANA – cu zeci de expoziţii în ţară şi peste hotare - deschide o nouă personală, de această dată la Galeria „Diverta” – Librăria Universităţii din Cluj-Napoca astăzi, 17 mai a.c., la ora 16. Intitulată „Oameni şi buruieni”, expoziţia va putea fi vizitată în perioada 17-31 mai a.c., între orele 9-21.

O exploatare a argintului duce Turcia la un pas de dezastru ecologic: Deşeurile cu cianuri dintr-un iaz de decantare ameninţă să inunde o zonă populată

Turcia se află la un pas de un dezastru ecologic după ce, la sfîrşitul săptămînii trecute, al doilea dig al unui iaz de decantare s-a prăbuşit, în spatele singurului dig rămas în picioare (din cele trei iniţiale) aflîndu-se 15 milioane de tone de deşeuri cu cianuri, provenite de la exploatarea unei mine de argint

Centru de consiliere pentru şomerii clujeni

Institutul de Formare Economică şi Socială a deschis, în Cluj-Napoca, Centrul de Ocupare Nord-Vest, unde se va oferi gratuit consultanţă şi sprijin şomerilor şi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, precum şi ajutor celor care doresc să dezvolte o afacere proprie

Vremea Cluj Napoca                 
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Traficul greu rămîne un pericol pentru casele turdenilor

După locuitorii de pe străzile General Dragalina, Dr. Ioan Raţiu şi George Bariţiu, ale căror case au avut de suferit din cauza camioanelor de mare tonaj, ce transportau pe acolo piatră, pentru Holcim şi apoi pentru Bechtel, calvarul s-a abătut asupra turdenilor care locuiesc pe străzile Primăverii, Trascăului şi Fabricii.

Reforma judiciară în România, evaluată de un expert ONU

Raportorul special ONU pentru independenţa magistraţilor şi a avocaţilor, Gabriela Knaul, va vizita România, între 17 şi 24 mai, pentru a examina stadiul în care se află reforma judiciară.
Misiunea raportorului special ONU va viza accesul la justiţie, asistenţa juridică, garanţia proceselor echitabile, profesia juridică şi serviciul de procuratură şi va include oraşele Bucureşti, Iaşi şi Cluj-Napoca.

Federaţia Naţională a Românilor Persecutaţi Etnic “Pro Memoria”. Nu admitem ca demnitatea românească să fie călcată în picioare de nişte impostori obraznici şi iresponsabili

Federaţia Naţională a Românilor Persecutaţi Etnic ‘’Pro Memoria’’ 1940-1945, împreună cu asociaţiile teritoriale ale refugiaţilor şi deportaţilor din întreg Ardealul se raliază demersului intelectualilor români-academicieni, profesori universitari, publicişti, istorici şi scriitori - care solicită Primăriei şi Consiliului local Cluj-Napoca să ia măsuri pentru reamplasarea pe soclul monumentului Matei Corvin a textului ‘’marelui Iorga’’.

Tişe către Uioreanu: ”Domnule Uioreanu, de ce nu vă faceţi frizer?”

Deranjat de ultimele declaraţii ale deputatului liberal, Horea Uioreanu, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, renunţă la eleganţă răspunzînd atacurilor cu aceeaşi monedă. Acesta consideră că  “Mai nou, deranjul emoţional scoate la iveală o nouă frustrare a parlamentarului, generată de proiectul de modernizare a drumurilor judeţene şi comunale. Îl înteleg. Un proiect de o asemenea amploare le va arăta clujenilor că unii muncesc, iar alţii, cum este domnul Uioreanu, taie frunza la cîini”, afirmă Tişe într-o scrisoare deschisă adresată deputatului liberal, trimisă pe adresa redacţiei.

Noua conducere a Partidului Democrat-Liberal

După alegerea, sîmbătă, a preşedintelui, în persoana lui Emil Boc, Convenţia PDL a ales, ieri, ceilalţi membri ai conducerii PDL. Noul secretar general este Ioan Olteanu.

Festivalul muzicii de fanfară

În organizarea Primăriei şi a Casei Municipale de Cultură Gherla, la sfîrşitul săptămînii trecute s-a desfăşurat în centrul municipiului cea de a doua ediţie a Festivalului muzicii de fanfară, o manifestare culturală ce tinde să devină tradiţională, avînd în vedere renumele de care muzica de promenadă se bucură în urbe.

Africa ar trebui să profite de pe urma emigraţiei locuitorilor săi

Franţa şi Côte d’Ivoire sînt cele două destinaţii preferate ale africanilor care emigrează. Fosta putere colonială găzduieşte pe teritoriul ei 2,754 milioane de africani, în timp ce primul producător mondial de cacao a primit 2,448 milioane. Aceste cifre sînt menţionate în preambulul unui studiu inedit al Băncii Mondiale, care arată că nu toţi africanii care pleacă din ţările lor migrează neapărat în afara continentului.sursa: ziarulfaclia.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *