Stiri Cluj Napoca 23 mai 2011

Stiri Cluj  |  0 comentarii

Legislaţia confuză sporeşte drama copiilor abandonaţi

În ciuda a numeroase măsuri luate în ultimii ani pentru dezvoltarea de servicii pentru copii şi familii aflate în dificultate, România continuă să se confrunte cu problema abandonului copiilor, apărută şi acutizată cu mult înainte de 1990.

UDMR Cluj are un nou preşedinte

Participanţii la alegerile de sîmbătă din cadrul UDMR Cluj au decis ca deputatul Mate Andras Levente să fie cel care să le conducă destinele în următorii patru ani. Parlamentarul a obţinut 144 de voturi, depăşindu-l pe contracandidatul său, Laszlo Attila, care a obţinut 138 de voturi.

Strada Oaşului aşteaptă reabilitarea

Peste o sută de clujeni care locuiesc pe strada Oaşului au ieşit ieri în stradă pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de situaţia dezastruoasă în care se află această arteră. Ei spun că au ajuns în pragul disperării pentru că le-au fost afectate casele, iar din cauza gropilor din drum maşinile circulă cu mare dificultate, uneorii acesta fiind şi avariate.

Crin Antonescu: Cînd vom avea majoritate parlamentară, vom declanşa suspendarea preşedintelui Traian Băsescu

Ieri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL) Crin Antonescu. Întrebat dacă Uniunea Social Liberală (USL) va propune suspendarea preşedintelui Traian Băsescu în momentul în care va reuşi crearea unei majorităţi la nivelul Parlamentului, Crin Antonescu a declarat că, din punctul său de vedere, acest lucru se va întîmpla.

Un film despre viaţa celui care a devenit Papa Ioan Paul al II-lea

Centrul de Limbă şi Cultură Poloneză şi Casa de Cultură a municipiului Cluj-Napoca invită publicul interesat marţi, 24 mai 2011, ora 18, la Casa de Cultură a municipiului Cluj-Napoca (Piaţa Unirii nr. 24, et.1) la vizionarea filmului Karol - Omul care a devenit Papă în regia lui Giaccomo Battiato.

Vremea Cluj Napoca                 
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Sistemul de taxe şi impozite trebuie modificat

Tot mai mulţi economişti declară că majorarea TVA-ului a fost o decizie greşită deoarece a stopat creşterea economică şi apreciază că sistemul fiscal din România trebuie regîndit din temelii

Liga Naţională de Handbal Masculin: „U” Transilvania şi-a asigurat locul 5 şi participarea în Challenge Cup

• Învingînd cu 34-26 pe UCM Caraş Severin în ultima etapă a campionatului, clujenii pregătiţi de Constantin Ştefan şi-au asigurat poziţia a 5-a şi prin aceasta prezenţa în cupele europene
• Clujenii pot juca chiar în Cupa Cupelor cu condiţia să cîştige Cupa României
 
Românii îşi cheltuie banii pe mîncare şi încălzire

Conform unei analize UniCredit, România are o pondere a acestor plăţi de 54% din totalul cheltuielilor lunare, fiind urmată de Lituania (40%), Bulgaria (39%) şi Slovacia (37%). Ponderea deţinută de alimente, electricitate, gaz şi combustibili în totalul cheltuielilor se situează la 34% în Letonia şi Polonia şi la 32% în Croaţia, Ungaria şi Turcia.

Estimări: Creştere economică de numai 1,8% în România

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a revizuit prognoza de creştere economică a României pentru acest an la 1,8%, de la 1,1% în ianuarie, apreciind că măsurile de austeritate vor ţine deficitul bugetar sub control, dar economia va avansa modest.

Leasing interactiv - o nouă soluţie de finanţare

BT Leasing, companie membră a Grupului Financiar Banca Transilvania a anunţat că lansează soluţia de finanţare Platforma de Leasing Interactiv. Această noua platformă, destinată firmelor care au activităţi cu diferite grade de intensitate în anumite perioade, oferă clienţilor posibilitatea să îşi stabilească singuri graficul de rambursare, în funcţie de încasările firmei şi să hotărască oricînd, pe durata finanţării, dacă au nevoie de o perioadă de graţie.

Scumpirea alimentelor este iminentă

Federaţia Naţională a Producătorilor Agricoli din România (FNPAR) anunţă o majorare a preţurilor produsele alimentare, în perioada următoare, invocînd atît condiţiile meteo cît şi lipsa unui sprijin pentru acest sector din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. “Datele de la această oră arată că producţia de secară va fi cu 22,9% mai mică faţă de cea de anul trecut, producţia de rapiţă cu 22%, iar producţia de oleaginoase cu 7,6%.sursa: ziarulfaclia.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *