Stiri Craiova 22 aprilie 2011

Stiri Craiova si Dolj  |  0 comentarii

Attila bagă spitalele în top

Ministrul maghiar al Sănătăţii din România a găsit buba sistemului: denumirile spitalelor sunt prea alambicate şi e nevoie de o clasificare coerentă. Ministerul Sănătă-ţii le-a dat de lu-cru managerilor de spitale chiar în preajma Sărbătorilor Pascale. A început numărătoarea inversă pentru clasificarea spitalelor. Începând de pe data de 20 aprilie a.c., timp de 15 zile, toate unităţile sanitare cu paturi au obligaţia de a solicita în scris, Direcţiei de Sănătate Publică din aria administrativ teritorială unde îşi desfăşoară activitatea, clasificarea, conform noii legislaţii în vigoare.

Iepuraşi cu epoleţi pentru nevoiaşi

A devenit deja o tradiţie, de mai mulţi ani, ca, în perioa da sărbătorilor, poliţiştii de frontieră din cadrul Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, care-şi desfăşoară activitatea între km. fluviali 1001 - 817,2, să fie alături de cei aflaţi în dificultate.

Rabla pe electrică, răsplată regească

Guvernul a adoptat miercuri, 20 aprilie a. c., o ordonanţă de urgenţă privind promovarea vehiculelor de tran-sport rutier nepoluante şi eficiente, din punct de vedere energetic.
De asemenea, actul normativ prevede că, în cazul achiziţiei de autovehicule nepoluante, românii beneficiază de facilităţi.

Vremea Bucuresti                   
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Patru noi şcoli europene în Dolj

Patru unităţi de în-văţământ preuniversitar doljene au fost declarate câştigătoare la cea de-a VIII-a ediţie a competiţiei pentru obţinerea certificatului de “Şcoală Europeană” 2011.
Astfel, Colegiul Naţional “Gheorghe Chiţu” Craiova, Colegiul Naţional “Elena Cuza” Craiova, Şcoala cu Clasele I-VIII Ghindeni şi Colegiul Tehnic “Costin D. Neniţescu” vor fi premiate de MECTS marţi, 3 mai 2011, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti, acestea clasându-se între cele 64 de unităţi şcolare care au obţinut dinstincţia.

Ne paste B-ul

Pe 20 aprilie 1983, Universitatea Craiova rata de puţin calificarea în finala Cupei UEFA, după ce remiza, în returul penultimului act al competiţiei, pe “Central”, scor 1-1 cu Benfica Lisabona.
În meciul tur, Benfica şi Universitatea încheiaseră tot la egalitate, dar fără goluri. Acum, la 28 de ani de la uriaşa performanţă pentru fotbalul românesc de la acea vreme, şi nu numai, Ştiinţa se află sub linia care delimitează echipele care, din sezonul viitor, nu vor mai sta la “masa bogaţilor” din Liga I.

Vacanţa de Paşti a elevilor se prelungeşte cu o zi, până la 26 aprilie

Vacanţa de Paşti a elevilor se prelungeşte cu o zi şi va dura până la 26 aprilie, potrivit unui ordin semnat joi de ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.
Elementele care au condus la prelungirea vacanţei sunt legate, spun reprezentanţii ministerului, de "concomitenţa Sărbătorilor Pascale în lumea creştină şi de faptul că, în săptămâna de vacanţă care a premers Sfintelor Paşti, un număr mare de elevi a fost angrenat în olimpiadele şcolare pe discipline".

Credincioşii ortodocşi ţin astăzi post negru, iar seara merg la prohod

Credincioşii ortodocşi marchează astăzi ultima vineri din Postul Mare, zi care este numită si Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra sau Vinerea Seacă.
Conform tradiţiei creştine, astăzi este ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce pentru răscumpararea păcatelor oamenilor.

Străinii caută aur în România pe baza hărţilor geologice ale lui Ceauşescu

Din 2005, România nu mai scoate nici un gram de aur din minele sale. Motivul oficial: zăcămintele sunt epuizate. Totuşi, opt firme străine au primit licenţe de exploatare în zonele “epuizate”, care s-au dovedit a fi foarte bogate. Firmele străine «au găsit» metale preţioase în România consultând hărţile geologice realizate pe vremea lui Ceauşescu, spune directorul Institutului de Proiectări Miniere.

Dinel Nuţu, fost Staicu, este schimbat total

Dinel Nuţu, fost Staicu, rămâne în arest în Ungaria. În următoarele 11 zile autorităţile române trebuie să trimită mandatul de executare pe noul nume al omului de afaceri. Înfăţişarea acestuia este profund schimbată faţă de momentul în care era un prosper om de afaceri la Craiova.

sursa: editie.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *