Stiri Craiova 27 aprilie 2011

Stiri Craiova si Dolj  |  0 comentarii

Vinieta de parcare devine obligatorie

În Craiova, chiar şi şoferii care şi-au plătit taxa de parcare pot primi 200 de lei amendă în cazul în care nu şi-au lipit vinieta în parbriz
Consiliul Local Craiova urmează să ia în discuţie, în şedinţa de mâine, aprobarea „Regulamentului privind utilizarea locurilor publice destinat parcărilor auto aflate pe domeniul public sau privat al municipiului“.

Ştiinţa moare, dar nu se predă

Chiar dacă are şanse minime de supravieţuire în prima ligă, Universitatea trebuie să joace până la capăt, antrenorul Laurenţiu Reghecampf fiind convins că poate evita matineul.

Arestaţi pentru clonare de carduri

Patru craioveni au fost arestaţi preventiv sâmbătă, în urma unei acţiuni a ofiţerilor BCCO Craiova pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea de infracţiuni informatice.  Având informaţii că Mirel Orbuleţu şi Dorin Popescu se întorc din Bulgaria cu aparatură pentru copierea datelor cardurilor de credit, vineri, poliţiştii BCCO, coordonaţi de un procuror DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, au oprit în trafic, în localitatea doljeană Cârcea, BMW-ul cu care aceştia se îndreptau către Craiova.

Craiovenii, victimele câinilor fără stăpân

Câinii fără stăpân care îşi fac veacul prin centrul Craiovei sub ochii îngăduitori ai autorităţilor locale au făcut încă o victimă. Un copil de 11 ani a fost muşcat de picior în părculeţul de lângă Teatrul „Marin Sorescu“. „Fiul meu se plimba cu rolele prin faţa Teatrului Naţional, în urmă cu câteva zile, pe la ora 18.00. Chiar aici, în centrul oraşului, a fost muşcat de un câine comunitar. Patrupedul nu a fost provocat. Iniţial s-a repezit la o bătrână, dar femeia s-a apărat cu bastonul, după care s-a repezit asupra copilului meu. Pur şi simplu, i-a perforat gamba.

Vremea Craiova                  
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,


Primăria cumpără şi demolează

Consilierii locali din Bănie va trebui să aprobe, în şedinţa ordinară de mâine, achiziţionarea de către municipalitate a construcţiei „Bufet Ştrand Lunca Jiului“, deţinută de SC Elga SA. Imobilul, în suprafaţă construită de 442,4 mp, urmează să fie demolat pentru „a se elibera terenul-proprietate a municipiului Craiova în vederea realizării OBIECT 3 (Clădire Bazine Acoperite şi Jocuri de Apă) din cadrul «Craiova Water Park Complex de Agrement Acvatic în Parcul Tineretului»“, după cum se menţionează în proiectul de hotărâre.

Fetiţa de etnie romă scoasă afară de la ore câştigă din nou în instanţă

Rahela Ciurescu este o elevă din comuna Voloiac, judeţul Mehedinţi, care în urmă cu patru ani a fost scoasă din clasă de mai multe ori de învăţătoarea sa, Lenuţa Daba, pentru simplul motiv că este de etnie romă. Cazul a luat amploare atunci şi, după mai multe anchete ale conducerii ISJ Mehedinţi, avocata Gheorghiţa Stoian, de la Judecătoria Strehaia, a intrat pe fir şi fără să aibă pretenţii financiare s-a angajat să îi facă elevei dreptate.

Reparaţii de mântuială

Asfaltul pus pentru a reface drumul afectat de o lucrare poate fi rupt foarte uşor cu mâna. Alimentarea cu apă a Parcului Industrial Craiova a dus la spargerea străzii Gârleşti, pentru a se putea introduce conducta. Lucrarea s-a făcut în toamna anului trecut, însă lucrările de reabilitare ulterioare, care au căzut în sarcina SC LDP SRL, firmă deţinută de Consiliul Judeţean Dolj, s-au făcut de mântuială.

Şase răniţi în accident la Potelu

Şase persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, în urma unui accident dintre un autoturism şi o ambulanţă, petrecut duminică, 24 aprilie, în comuna Ianca, sat Potelu. N. Tudorel, de 28 de ani, din Grojdibodu, a intrat cu un Ford pe contrasens într-o curbă la dreapta şi a lovit o ambulanţă care se deplasa la Ianca pentru o intervenţie, având sirena pornită.

Primăria se gândeşte să mărească impozitele

Documentul intitulat Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2012-2014, prin care guvernul ar permite primarilor să majoreze taxele şi impozitele în funcţie de „necesităţile locale“ şi de „gradul de suportabilitate al populaţiei“, este considerat de viceprimarul Craiovei, Mărinică Dincă, o idee bună.

S-a aruncat de la balcon în prima zi de Paşti

Un bărbat din Slatina s-a aruncat de la balconul apartamentului său, situat la etajul patru. În prima zi de Paşti, la ora 9.00, pompierii şi o ambulanţă de terapie intensivă au ajuns la blocul 14 de pe strada Centura Basarabilor, în urma unui apel la 112. Aceştia l-au găsit pe Gheorghe C., de 68 de ani, inconştient, cu traumatism facial grav, fracturi la nivelul membrelor superioare şi inferioare şi fractură de şold.

Senatul a respins transformarea Craiovei în oraş-martir

Plenul Senatului a respins ieri un proiect iniţiat de parlamentarii de Dolj privind transformarea municipiului Craiova în oraş-martir, după dezbateri aprinse pe această temă, timp în care liberalul Puiu Haşotti a acuzat că propunerea intră în zona „desuetudinii“, iar Varujan Vosganian că aleşii s-au „cocoţat“ pe umerii martirilor.

Taxarea inversă, la sfântu-aşteaptă

La cereale, legume, fructe, carne şi pâine taxarea inversă a TVA nu se poate aplica, deşi există prevedere în Codul Fiscal
Codul Fiscal prevede o posibilitate ca furnizorii de bunuri de larg consum să scape de povara taxei pe valoarea adăugată (TVA), iar statului îi permite să diminueze evaziunea fiscală.

sursa: gds.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *