Stiri Ialomita 27 aprilie 2011

Stiri Ialomita  |  0 comentarii

Angajări după urechea strîmbă a sistemului la ISUJ Ialomiţa. Pompier cu cazier

Parchetul Militar urmează să decidă soarta unui pompier ialomiţean. Pompierul a ajuns în faţa magistraţilor după ce a fost descoperit că are cazier juriciar, deşi legea interzice angajarea în structurile militare a unor astfel de persoane... Mai mult, pompierul nu este singurul aflat în această situaţie. Alţi 11 angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Ialomiţa au intrat în atenţia anchetatorilor

Elevii ialomiţeni pendulează între droguri şi analfabetism funcţional

Legea Învăţămîntului este doar partea văzută a sitemului de învăţămînt. Dincolo de acest ghem polemic pe care nimeni nu-l poate descurca se află elevii şi problemele acestora. Publicaţiile locale abundă de semnale privind derapajele şcolare ale elevilor. De la violenţa şcolară devenită o obişnuinţă în şcolile din judeţ şi pînă la elevele-porno, totul a devenit posibil graţie ochelarilor de cal ai conducerii Inspectoratului Şcolar Ialomiţa. Imun la toate aceste semnale de alarmă, inspectorul general Ilie Stavăr continuă să ignore realitatea şi susţine că «şcoala nu este vinovată pentru ce se întîmplă în afara orelor de curs».

I-a dat foc la maşină

Autoturismul unui cetăţean din Urziceni a fost incendiat de către o persoană rămasă neidentificată. Evenimentul a fost anunţat prin serviciul 112 în dimineaţa zilei de luni, 25 aprilie. La faţa locului s-au deplasat pompierii de la Detaşamentul Urziceni care au intervenit timp de 30 de minute pentru stingerea flăcărilor.

Vremea Ialomita                   
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Braconaj piscicol în flagrant

Poliţiştii au depistat, marţi, 26 aprilie a.c., în flagrant pe raza comunei Făcăeni, în zona km 16 al braţului Borcea, doi tineri localnici, în vîrstă de 17 şi 30 ani, care pescuiau utilizînd o barcă tip pescărească şi unelte de pescuit din plasă monofilament. Controlîndu-se barca pescarilor, a fost găsită o plasă de pescuit din nailon monofilament, în lungime de 70 metri, cu ochiul plasei de 0,40 mm şi peşte din specia scrumbie.

La 92 ani, s-a aruncat în fîntînă

Pompierii militari de la Detaşamentul Slobozia au fost solicitaţi să intervină miercuri, 27 aprilie a.c., în jurul orei 11.20, pentru scoaterea dintr-o fîntînă a trupului neînsufleţit al unei femei în vîrstă de 92 ani, din localitatea Mircea cel Bătrîn. Femeia a dispărut pentru scurt timp de acasă iar fata acesteia, văzîndu-i hainele lîngă o fîntînă dintr-o curte învecinată, a sunat la 112. Pompierii au intervenit şi, după cîteva minute, trupul femeii a fost adus la suprafaţă.

81 locuri de muncă vacante. Se caută 30 de paznici!

Potrivit AJOFM Ialomiţa, la nivelul judeţului sînt vacante 81 locuri de muncă. Astfel, 4 dintre acestea sînt pentru absolvenţi de studii superioare, 21 pentru cei cu studii medii, 54 pentru muncitori calificaţi şi 2 pentru necalificaţi. Să completăm că cele mai multe posturi sînt libere pentru funcţia de «agent comercial» (necesitînd studii medii)-10 locuri, în timp ce 30 de posturi de «paznic» sînt libere la categoria muncitori calificaţi.

APIA: Termen limită pentru depunerea cererii de subvenţie la motorină

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură reaminteşte că termenul limită de depunere a cererii pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenţei de acciză pentru motorina utilizată în agricultură-trimestrul I 2011, este data de 2 mai 2011. Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură; pentru anul 2011, valoarea accizei decontate fiind de 1,20 lei/litru de motorină.

Chiriaşul hoţ

Un tînăr de 25 ani, chiriaş timp de trei luni al unei familii din Slobozia, a sustras din casa gazdelor bani şi bijuterii în valoare de 20 mii lei. Tînărul a profitat de bunăvoinţa unei familii la care era găzduit în schimbul ajutorului oferit la treburile gospodăreşti.

Bătrînă de 95 ani, moartă în incendiu

O bătrînă din satul Murgeanca şi-a pierdut viaţa după ce locuinţa acesteia a fost cuprinsă de flăcări. Evenimentul s-a produs sîmbătă, 23 aprilie a.c., în jurul prînzului. Cel mai probabil, focul a pornit de o lumînare aprinsă lăsată nesupravegheată, care a căzut pe faţa de masă generînd incendiul.

Grajd incendiat

Un alt incendiu s-a produs în municipiul Urziceni, în duminica Paştelui. Un grajd care adăpostea 5 animale a fost cuprins de flăcări la orele amiezii. Pompierii au intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, iar după aproape o oră şi jumătate, incendiul a fost lichidat.

I-a dat cu pietre în maşină

Duminică, 24 aprilie a.c., în jurul orei 19.30, un echipaj mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ialomiţa a fost sesizat prin 112 că în pădurea «Peri», de la marginea Sloboziei, un bărbat a lovit cu pietre un autoturism.. În urma verificărilor s-a stabilit că slobozeanul Dorin C., de 31 ani, din Slobozia, aflîndu-se în pădurea «Peri» împreună cu un grup de prieteni, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a aruncat cu o piatră în direcţia uneia dintre persoanele care îl însoţeau.

sursa: independentaonline.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *