Stiri Neamt 27 aprilie 2011

Stiri Neamt  |  0 comentarii

CJ dă 80.000 de euro pe un cazinou si o vilă

Averea judetului va spori odată cu achizitionarea a două obiective care se regăsesc la Băltătesti si care au făcut obiectul unei dispune în instantă între legislativ si mostenitorii familiei Cohen, cei din urmă iesind învingători. Consiliul Judetean va valorifica dreptul de preemptiune si i se vor restitui în natură, contracost, două imobile: clădirea Cazinou cu terenul aferent, în suprafată de 1.789 metri pătrati, si clădirea Vila Parc cu teren aferent în suprafată de 118 metri pătrati, imobile ce intră în componenta Statiunii Băltătesti.

Explozie la Bicaz

Lucrătorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă au avut parte de zile de foc, intervenind pentru stingerea mai multor incendii. Cel mai grav eveniment s-a înregistrat luni seară, în prima zi de Paste, cînd două femei, din Bicaz, au ajuns la spital, după ce locuinta lor a fost spulberată de o explozie.

Primăria face reclamă modernizării gării

Municipalitatea pietreană colaborează cu Ministerul Transporturilor în campania de promovare a Programului Operational Sectorial destinat Transporturilor. Sub titlul „POS-T Trans. Mobilitate în România. Conexiuni cu Europa“, începe campania publicitară pentru fondurile europene care pot fi accesate pentru modernizarea infrastructurii de transport.

Un sondaj printre elevi irită directorii

Optiunile elevilor nemteni aflati acum în clasa a VIII-a cu privire la unitătile de învătămînt în care ar vrea să îsi continue studiile nu sînt usor de „digerat“ de către toti directorii unitătilor de învătămînt liceal. De fapt totul porneste de la goana nebună (dictată în mare parte de directori), care a apărut între liceele din judet pentru acapararea a cît mai multi elevi cu care să îsi constituie clasele.

Circa 1.000 de angajatori nu au depus declaratia unică

Numai aproximativ 7.200 de angajatori nemteni si-au îndeplinit obligatiile legale si au depus formularul unic la Directia de Finante. De regulă ultima zi de raportare este 25 a fiecărei luni, dar cum de această dată a fost zi liberă (a doua zi de Paste), termenul a fost prelungit pînă ieri, 26 aprilie 2011. Cu toate acestea restantierii nu au dat năvală, ci au mizat pe faptul că poate nu vor fi sanctionati pentru o mică întîrzîiere.

Protectia Consumatorului, după... pască si cozonac

Comerciantii nemteni de produse pascale, dar si de post, au fost prinsi în ofsaid de Protectia Consumatorului Neamt, comisarii dînd o raită prin magazine chiar în zilele premergătoare marii sărbători. Au fost descoperite numeroase nereguli, pentru care s-au aplicat avertismente si amenzi de 180 milioane vechi. Sute de kilograme de produse au fost retrase de la vînzare.

Vremea Bucuresti                   
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Profesor universitar, propus cetătean de onoare în Botesti

Profesor doctor în drept Ion Tutuianu si primarul municipiului Roman, Laurentiu Leoreanu, au înaintat un memoriu Primăriei Botesti, prin care l-au propus pe Vasile Pătrut, cetătean de onoare al satului natal. Profesorul Pătrut s-a născut în satul Botesti, la 12 decembrie 1940, fiu al eroului Neculai Pătrut, căzut pe front în cel de-al doilea război mondial.

Spitalele mai au cîteva zile să se autoevalueze

Cele cinci spitale din judetul Neamt au la dispozitie 15 zile pentru a-si face o autoevaluare a nivelului de competentă si a dotărilor umane si tehnice pentru a se putea încadra într-o categorie, conform legilor în vigoare. Ministerul Sănătătii a anuntat că începînd de pe 20 aprilie, toate unitătile sanitare cu paturi au obligatia ca în termen de 15 zile să depună o cerere de evaluare la Directia de Sănătate Publică de care apartine.

Factura la căldură, eternă dispută

La blocul 22 de pe bulevardul Dacia, locatarii se au ca vecinii sau chiar mai rău decît atît. Dihonia a pornit, desigur, de la bani, în sensul în care, în aceleasi conditii de trai, unii au plătit căldura 80 de lei, în timp ce altii au achitat dublu. Vasile Grigore este unul din locatari si a ajuns cu jalba-n protap la primărie, reclamînd situatia din Asociatia de proprietari nr. 22E de pe Dacia.

Sala Polivalentă, gata în luna iunie

Polivalenta Pietrei a ajuns în faza decoratiunilor interioare. Municipalitatea este pusă acum în situatia de a alege culoarea potrivită pentru scaunele ce vor oferi confort spectatorilor. Să tot fie vreo 5.100 de bucăti, tapitate, categoria VIP. Oficialii pietreni s-au orientat pe două tonuri în privinta culorii: una verde-albăstruie, cealaltă crem. Cel mai probabil vor rămîne ambele variante, pentru o mai bună impresie vizuală. Contractul urmează să fie pus în aplicare imediat ce trec sărbătorile de Paste.

Victoriile, stres în plus pentru Ceahlăul

Ceahlăul Piatra Neamt este singura echipă din primele două divizii care nu a cunoscut înfrîngerea în campionat, dar asta nu înseamnă doar motiv de mîndrie. Costel Enache, antrenorul principal al galben-negrilor, vede acest parcurs drept o greutate în plus pe umerii echipei. Ultima victorie s-a consemnat înainte de Paste, la Bucuresti pe terenul celor de la Juventus, acolo unde Ceahlăul s-a impus cu 3-1.

sursa: monitorulneamt.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *