Stiri Neamt arta ijp neamt autism adn vremea spital strazi neamt dig protest

Stiri Neamt  |  0 comentarii

"Flocicica" in fundul gol

Printr-o adresă imperativă, fostul director Constantin Alupului Rus cere să i se dea cam tot ce apartine Ansamblului Floricică de la Munte, precizînd că bunurile sînt ale asociatiei a cărui presedinte este. Ar fi vorba de costume populare, instalatia de sonorizare, papucii dansatorilor, mufe, cabluri, fierul de călcat, ghete de damă, bundite, cămăsi, chimire, catrinte etc. Directorul actual a declarat că asa ceva nu se poate întîmpla .

Adjunctii IJP Neamt au scăpat de destituire

Membrii Consiliului Superior de Disciplină al IGPR au propus ca cei doi adjuncti să fie sanctionati pecuniar. Dacă seful Politiei Române va aviza propunerea, ofiterilor li se va tăia 15% din salariu pe o perioadă de 3 luni .

Digul Bistritei, programat să reziste vreo 40 de ani

Investitia a fost realizată în patru luni jumătate, a lătit albia rîului la 150 de metri si va apăra atît groapa de gunoi, cît si sursele de apă ale pietrenilor de la Vînători.

HCM Roman, victorie de moral la Deva

Romascancele s-au impus cu 31-25 (16-11), în penultima etapă a turului de campionat, în fieful CSM Cetate Devatrans. Duminica aceasta, HCM va evolua, acasă, cu „lanterna rosie“ a clasamentului, Universitatea Resita.

Autismul, recunoscut de stat dar plătit de părinti

Pentru prima dată la noi, copiii vor fi testati în vederea depistării precoce a autismului. Testele vor fi făcute de medicii de familie ori de pediatri. Aceste analize vor fi plătite de stat dar tratamentele, probabil, tot de părinti.

Procesul probei ADN în cazul Mararu, amînat

La Tribunalul Neamt a avut loc ieri, 20 ianuarie 2011, primul termen în procesul în care anchetatorii doresc preleverea de probe biologice de la Puiu Mironescu, în dosarul uciderii lui Gheorghe Mararu. Cauza nu s-a judecat, ci a debutat cu o amînare, la solicitarea apărării, care a obtinut un nou termen, la mijlocul săptămînii viitoare

Sefii sănătătii caută „modele“ de spitale

„Spitalul meu este model“, cam asta îsi doresc sefii sănătătii nemtene. Si cum nimic în lumea asta nu mai e original, factorii de decizie ai judetului au decis că trebuie să caute modele care pot fi „furate“ si aduse acasă, pentru a fi implimentate la noi, pentru a ne ridica peste nivelul lor.

Străzile Pietrei, amplu plan de modernizare

Toate drumurile care duc în si prin Piatra Neamt vor fi asfaltate în următorii doi ani, promit oficialii primăriei. Municipalitatea a adoptat recent indicatorii tehnico-economici din studiile de fezabilitate făcute pe tema drumurilor din oras si, dacă ies cărtile la Ministerul Dezvoltării si se obtin finantele necesare, pînă în 2013 vor fi asfaltate nu mai putin de 65 de străzi.


  Vremea azi                         
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,
Digul Bistritei, programat să reziste vreo 40 de ani

Bistrita poate să vină cu pînă la 1.800 mc/s debit si tot nu va mai face necazuri pietrenilor care locuiesc în Vînători. Si nici nu va mai inunda groapa de gunoi a orasului, riscînd astfel să dea peste cap managementul ecologic al deseurilor sau sursele de apă potabilă. Prin digul ridicat în zonă de primărie, s-a asigurat atît protectia malurilor, cît si lărgirea albiei suficient cît să încapă o Bistrită umflată de ploi si torenti.

Romascanilor le plac protestele virtuale

Statiile de alimentare cu carburanti din Roman nu au prea avut de suferit din cauza protestului lansat pe plan national împotriva lor, prin alimentarea cu foarte putină benzină ori motorină si plata în măruntis, după cum sustin angajatii de la peco. În schimb, comunitatea virtuală este plină de „îndemnuri mobilizatoare“ în acest sens.

Trei zile de ninsori

Previziunile meteorologilor s-au adeverit si, asa cum anuntaseră cu ceva timp înainte, vremea a intrat într-un proces de răcire. Dacă ieri, 20 ianuarie 2011, la primele ore ale diminetii în Piatra Neamt erau zero grade, la ora 12.30 termometrele înregistrau -1 grad Celsius.

Accident la baza pîrtiei

Pasiunea pentru privelisti superbe era cît pe ce să-l omoare pe un pietrean care a tinut neapărat să admire panorama orasului de la înăltime. Incidentul nefericit s-a petrecut joi dimineată, la ora 10, pe schelele de la baza pîrtiei de schi unde se construieste scena pe care ar urma să se desfăsoare mai multe spectacole în viitorul apropiat.

Primăria Piatra pierde în disputa pe bani cu „Judetul“

Demersul celor din Primăria Piatra Neamt, care au contestat o hotărîre de Consiliu Judetean pe motiv că este părtinitoare, nu a avut efectul scontat. Pe 30 decembrie, consilierii judeteni au împărtit două milioane de lei, bani proveniti de la fondul de rezervă al Guvernului, între cîteva comune care au fost puternic afectate de inundatiile din vara trecută

sursa: monitorulneamt.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *