Stiri Neamt parc neamt google tribunal neamt adn medicament guvern benzina politia

Stiri Neamt  |  0 comentarii

Cafeneaua a fost scoasă la concurs

Pietreanul Vasile Pricopie s-a împotrivit proiectului de concesionare a 318 mp din parcul Pietrei. „Avem un singur parc, iar dvs. vreti să construiti în el o cafenea“, a spus omul în plenul consiliului local. „Si eu sînt plătitor de taxe si am dreptul să-mi însusesc o recomandare a UE, de a face acolo cafenele si punct de informare turistică“, a declarat primarul Gheorghe Stefan. Primăria speră ca pînă în vară să găsească un proiect convingător

Se parcelează Pietricica

Noi loturi vor fi delimitate pe Pietricica în perioada imediat următoare, pentru a permite aparitia unor noi locuinte. Municipalitatea are de gînd să parceleze 2,8 hectare în strada Fermelor, pentru a pune în posesie pietrenii care au obtinut reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor preluate abuziv de stat.

GOOGLE - LENEA INTELECTUALĂ

Cei mai multi elevi ai zilelor noastre au devenit dependenti de internet si asta din două motive: pe de o parte se folosesc de această sursă inepuizabilă de informatii pentru a scăpa de temele scolare, luînd de-a gata lucrări postate de altii, iar pe de altă parte au sansa de a se documenta si de a afla datele care îi interesează.

Mironescu obligat la prelevarea ADN

Tribunalul Neamt a admis ieri, 26 ianuarie 2011, cererea anchetatorilor bucuresteni care doresc obtinerea profilului genetic al lui Puiu Mironescu, acuzat de complicitate la uciderea lui Gheorghe Mararu. Astfel, instanta îl obligă pe Mironescu la prelevarea de probe biologice, după ce anchetatorii nu au obtinut acest lucru pe cale amiabilă de la învinuit.


Vremea azi                         
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Medicamente pana la 1 aprilie   

Nemtenii care suferă de boli cronice dar si cei care au ghinionul să sufere de vreo boală acută si necesită retetă, pot să stea linistiti deoarece pînă la 1 aprilie sînt asigurate fondurile pentru medicamente gratuite si compensate. Cel putin asa zic reprezentantii Casei de Asigurări de Sănătate Neamt care au primit marti după amiază bugetul pentru medicamente cu sau fără contributie personală pentru trimestrul întîi al acestui an. Casa Natională a repartizat judetului Neamt putin peste 155 de miliarde de lei vechi pentru lunile ianuarie, februarie si martie, suma fiind destul de generoasă, mai ales comparativ cu ultimul trimestru al anului trecut cînd fondurile au fost insuficiente, în noiembrie si decembrie lipsind cu desăvîrsire.

Arhiepiscopia Romanului si Bacăului se...„înarmează

O recentă Hotărîre de Guvern a decis că mai multe aeronave scoase din functiune si dezafectate vor fi transferate unor institutii care au solicitat sprijinul Ministerului Apărării pentru amenajarea unor monumente comemorative. Printre beneficiare se află si Episcopia Romanului si Bacăului, care va primi, nici mai mult nici mai putin decît două avioane MIG 21.

Cică benzina ar fi din belsug la Politia Neamt

Nu există nici o problemă legată de carburanti pentru masinile de politie si nici nu s-a impus vreo cotă pentru acestea. Acesta este răspunsul oficialilor Politiei Neamt la zvonurile care circulă de o bună perioadă printre oamenii legii. Acestia s-au plîns că pentru fiecare autoturism s-a impus o cotă de benzină, respectiv 100 de litri/lună, cantitate insuficientă în opinia lor.

Taxiuri fără dotări pentru pietreni

Drumul cu taxiul se face în conditii de minimă necesitate, pe principiul „dacă are patru roti si merge, e bine“. După punctajele obtinute de masinile recent autorizate de primărie, se constată că pietrenii nu prea au parte de confort sporit la drumul cu taxiul.

Bicazul speră într-o medalie la nationala de fizică

Catedra de fizică a Scolii Nr.1 Bicaz speră ca prin eleva Sabina Fîrtală, din clasa a VII-a A, să ocupe un loc pe podiumul Olimpiadei Nationale de Fizică. Dreptul tinerei fiziciene de a participa la confruntarea de la Arad, ce va avea loc în perioada 30 ianuarie - 5 februarie, a fost obtinut ca urmare a situării sale pe primul loc la faza judeteană din acest an, întrecere ce a avut loc nu de mult la Piatra Neamt.

Discutii pe salariile Locato

Consilierul local independent Sorin Cazan l-a interpelat, în cadrul sedintei extraordinare de CL Roman, ce a avut loc marti, 25 ianuarie, pe edilul sef al municipiului, dacă scăderea salariilor la Locato Serv este urmare a pierderii dreptului de administrare a gropii de gunoi.

Achitare în cazul unei înselăciuni de 4 miliarde

Ionel Florentin Gheorghiu, de 40 de ani, din Horia si Dănut Aniculăesei, de 41 de ani, din Roman, au fost achitati de magistratii Tribunalului Neamt într-un dosar penal în care fuseseră acuzati de înselăciune cu file cec. Judecătorii au apreciat că faptei săvîrsite de cei doi i-ar lipsi unul din elementele constitutive ale infractiunii. Prin sentinta de ieri, 26 ianuarie 2011, instanta a respins actiunea civilă a firmei din Bacău păgubită cu circa patru miliarde de lei vechi.

Primari „împinsi“ spre bani guvernamentali

Primarii din Neamt sînt învătati de Prefectură ce trebuie să facă pentru a pune mîna pe bani cu care să asigure cofinantarea locală, pentru a-si asigura fonduri europene pentru modernizarea comunitătilor ce le conduc. Pentru aceasta, prefectul Mihai Archip a dispus transmiterea către toate autoritătile locale din judet a unei informări cu privire la existenta unei reprezentante teritoriale a Fondului National de Garantare la Iasi, înfiintată încă din 2003, unde se pot adresa pentru accesarea „Programului de garantare a creditelor pentru proiecte europene“.

Sursa: monitoruldeneamt.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *