Stiri Oradea 26 mai 2011

Stiri locale Bihor  |  0 comentarii

Teatrul de Stat - „Secrete" bine tra(du)se din cilindrul de sub scară

Documentele descoperite anul trecut sub scările din holul Teatrului de Stat Oradea şi care au fost trimise la Biblioteca Naţională din Budapesta pentru a fi restaurate au fost predate, ieri, de municipalitatea orădeană Muzeului Ţării Crişurilor. La eveniment au fost prezenţi viceprimarul Rozalia Biro şi directorul Complexului Muzeul Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac.

Roboţeii creaţi la Oradea zboară în Rusia

Studenţii de la Facultatea de Inginerie Managerială şi Tahnologică din Oradea au dat lovitura la un concurs naţional de roboţi. Creaţiile lor mecanice au reuşit să se claseze pe locul doi, urmând a reprezenta România la un concurs internaţional care va avea loc în Rusia.

Poeţii orădeni s-au întâlnit cu tinerii lor traducători

O întâlnire mai puţin obişnuită s-a consumat ieri în Amfiteatrul Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai", cu prilejul lansării volumului de poezii "Poetes oradiens", coordonat de Gheorghe Tileagă, profesor la Colegiul Naţional "Iosif Vulcan" din Oradea, volum care reuneşte versuri scrise de poeţi orădeni, dar traduse în limba franceză de elevii săi. Evenimentul editorial de ieri a fost un moment aparte inclus pe agenda de manifestări dedicate Zilelor Colegiului Naţional "Iosif Vulcan", care se desfăşoară în perioada 23-27 mai la Oradea. Gazdă a fost Ligia Mirişan, directoarea Bibliotecii Judeţene.

Vremea Oradea

Ziua internaţională a copiilor dispăruţi - Tot mai mulţi adolescenţi îşi iau lumea în cap

Ieri, 25 mai, a fost marcată Ziua internaţională a copiilor dispăruţi, ocazie cu care în municipiul Oradea au avut loc mai multe activităţi de sensibilizare a elevilor, părinţilor, profesorilor şi a opiniei publice în legătură cu numărul mare de dispariţii voluntare în rândul copiilor.

Proiect civic la C.E. „Partenie Cosma" - Învaţă la şcoală despre viaţă

Elevii economişti au descoperit nemijlocit cum funcţionează instituţiile statului. Au făcut sondaje de opinie în comunităţile de romi, au pus întrebări Prefecturii Bihor sau ONG-urilor care gestionează problemele sociale. Au luat pulsul vieţii, au depus petiţii, au învăţat să devină cetăţeni responabili. Ieri, în Sala mică a Primăriei, elevii şi-au prezentat rezultatele exerciţiului lor practic de civism.

Ştei - Ultimul clopoţel pentru absolvenţii de la Colegiul Tehnic "Unirea"

Terenul de sport din incinta Colegiului Tehnic "Unirea" Ştei a fost neîncăpător marţi, 24 mai 2011, pentru bunicii, părinţii, prietenii şi colegii care au dorit să fie alături de cei 300 absolvenţi la un moment deosebit de festiv din viaţa lor.sursa: crisana.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *