Stiri Oradea 29 aprilie 2011

Stiri locale Bihor  |  0 comentarii

Expozitie la Galeria de Arte - "Sueta cu si despre Sami Rintala"

Ordinul Arhitectilor din România - Filiala Bihor, în parteneriat cu Facultatea de Arhitectura si Constructii Oradea, Asociatia Studentilor Arhitecti Oradea si Fundatia Arhitext Design, organizeaza, în perioada 28 aprilie-6 mai a.c., la Galeria de Arte Vizuale din Oradea, expozitia intitulata "Sueta cu si despre Sami Rintala".

Veteranii bihoreni au vârste între 88 si 101 ani - Drepturi fara fonduri pentru ultimii eroi în viata

Ziua Veteranilor de Razboi a fost marcata, ieri, la Oradea, printr-un ceremonial desfasurat la Cimitirul Municipal la care au participat veterani de razboi, cadre militare active, în rezerva si în retragere. Din partea autoritatilor locale a fost de fata doar secretarul municipiului, Ionel Vila, celelalte institutii ignorând acest eveniment

Scoala cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir" - Lectie inedita la... restaurant

Cei mai mititei elevi ai Scolii cu clasele I-VIII „Dimitrie Cantemir" au avut parte ieri de o ora speciala si placuta la... restaurant. 230 de elevi din clasele I-IV au luat parte la o lectie despre alimentatie si obiceiuri sanatoase, asteptând apoi cumintei sa manânce împreuna un prânz savuros la Restaurantul Majestic, din apropierea unitatii de învatamânt.

Au învatat sa pretuiasca viata, nu sa-si bata joc de ea

"Pretuieste viata, alege sa fii liber!" este proiectul prin intermediul caruia zeci de elevi de la Colegiul Tehnic "Dimitrie Leonida" din Oradea au aflat cum sa nu cada prada consumului de stupefiante si, în acelasi timp, ce efecte negative pot avea acestea asupra lor.

Vremea Oradea                   
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

O noua Galerie de fotografie în Oradea

Sub Pasajul "Vulturul Negru" din Oradea, va functiona o noua Galerie de fotografie permanenta, gratie unui parteneriat încheiat dintre Asociatia Euro Foto Art din Oradea si S.C. Mojar SRL din Oradea. În cadrul Galeriei "Cafea The Right", va fi derulat un program expozitional organizat sub patronajul Asociatiei Artistilor Fotografi din România, în baza caruia vor fi organizate, la intervale de 2-3 saptamâni, diferite expozitii de arta fotografica. Inaugurarea Galeriei a avut loc joi, 28 aprilie, în prezenta reprezentantilor celor doi parteneri.

Study-tour - Ocolul Bihorului în trei zile de aventura, odihna si distractie (II)

Proiectul "Aventura, Odihna, Distractie", în valoare totala de 510.000 euro, derulat împreuna cu Consiliul Judetean Hajdu-Bihar si Consiliul Judetean Bihor a fost finantat din fonduri europene. Responsabilii de proiect au editat sapte carti, respectiv sapte pachete turistice, fiecare cuprinzând o descriere a obiectivelor turistice din ambele judete. De asemenea, firma Durans a organizat doua study-tour-uri, în cadrul carora au fost prezentate obiective turistice din Oradea si judetul Bihor. Acestea s-au întins pe o durata de trei zile, fiind invitati jurnalisti din judetele Bihor, Satu Mare si Cluj, carora a acceptat sa le fie ghid chiar patronul firmei organizatoare, prof. Ovidiu Pop.

Lant uman pe Corso - Pamântul, pe mâini bune, macar de ziua lui

Asociatia D'ARTdin Oradea a marcat ieri, pentru al treilea an consecutiv, Ziua Pamântului, în cadrul proiectului "Natura pentru Arta, Arta pentru Natura". Cu acest prilej, pe Pietonala oradeana, în jur de 700 de tineri, prescolari, elevi si studenti au realizat un lant uman, mesaj pentru planeta noastra, au expus lucrari din domeniul artelor vizuale, realizate pe problematica de mediu, au cântat si au dansat minute în sir, totul pentru a marca, asa cum se cuvine, Ziua Pamântului.

De ce sa dispara spatiul verde sub buldozerele municipalitatii? - O parcare privata ultramoderna se amenajeaza în buricul târgului!

În timp ce parcarile municipalitatii au încremenit în faza de proiect sau sunt mai tot timpul goale, exista si investitori privati care doresc sa creeze valoare adaugata terenurilor pe care le detin în zona centrala, amenajându-le, din surse proprii, în spatii moderne de parcare.

Actualizarea tarifelor de depozitare a deseurilor

Alesii locali reuniti ieri în sedinta ordinara a Consiliului Local Oradea au aprobat, începând cu 1 mai, noile tarife practicate de depozitul ecologic S.C. Eco Bihor S.R.L. "Noile tarife nu vor afecta populatia, o posibila influenta în acest sens putând exista doar din toamna, când RER îsi va actualiza propriile tarife", a precizat directorul Directiei Economice, Eduard Florea.

sursa: crisana.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *