Stiri Oradea 9 mai 2011

Stiri locale Bihor  |  0 comentarii

Unul dintre cei mai cunoscuţi artişti fotografi ruşi expune la Oradea

Pe simezele de la etajul II al Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai" din Oradea, poate fi admirată, începând de joi, 5 mai, colecţia artistului fotograf Sergey Majorov, din Rusia, reprezentantul Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică în această ţară. Vernisajul expoziţiei a avut loc joi, iar despre lucrări au vorbit Ligia Mirişan, directoarea Bibliotecii, artistul fotograf Constantin Dancoglu E FIAP şi artistul fotograf lect. univ. dr. Teodor Radu Pantea EFIAP/b., cel care a făcut posibilă organizarea acestei expoziţii la Oradea. Expoziţia rămâne deschisă la Bibliotecă timp de trei săptămâni.

Lucian Blaga, omagiat la Oradea

Timp de trei zile, la Teatrul Arcadia din Oradea, s-au desfăşurat mai multe manifestări organizate pentru a marca 50 de ani de la trecerea în veşnicie a lui Lucian Blaga, pe 6 mai 1961, respectiv a celor 116 ani de la naşterea sa, pe 9 mai în 1895. Seria de evenimente se va încheia azi, 9 mai, cu un recital susţinut de Florian Chelu Madeva, Mircia Covaci, Cristian Midoschi şi cvartetul "Intermezzo".

Vremea Oradea                   
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Concurs de matematică pentru elevii orădeni - Interes mare pentru „Sclipirea minţii"

Peste 200 de elevi de la majoritatea şcolilor orădene s-au înscris la un concurs de matematică care promite să devină unul dintre cele mai importante în plan local. Spre deosebire de alte concursuri unde elevii trebuie să îşi plătească înscrierea, la acesta participarea este gratuită. Ba mai mult, organizatorii au reuşit să găsească resurse pentru a-i premia pe cei mai buni elevii cu sume de bani.

Caravana motocicliştilor a trecut şi prin Oradea

După ce vineri dimineaţă motocicliştii orădeni, care s-au alăturat campaniei "Să ne respectăm în trafic", şi-au dat întâlnire în parcarea hypermarketului Real, din Episcopia, şi au pornit spre Baia Mare, sâmbătă, în jurul orei 16.00, aceştia, alături de alţi bikeri din ţară, dar şi din Ungaria, au mărşăluit pe străzile din Oradea.

Fără victorie şi fără antrenor - Motorul Oradea - Alice Piteşti 0-0

Motorul Oradea nu a reuşit decât o remiză albă în partida cu Alice Piteşti, contând pentru etapa a XXI-a a Ligii I de fotbal feminin. Nemulţumit de lipsa de sprijin, precum şi de "dezertarea" a patru jucătoare, antrenorul Papp Atilla sr. a anunţat la finalul partidei că va renunţa la echipa orădeană.

Respect în trafic pentru toţi, nu după numărul de roţi

Aproximativ 100 de motociclişti din Oradea şi-au dat, ieri dimineaţă, întâlnire în parcarea hypermarketului Real din Episcopia, unde s-au încolonat şi au luat drumul spre Zalău. Aceştia, alături de alţi colegi din Arad, Sălaj, Maramureş şi din Ungaria, parcurg un traseu prin care doresc să atragă atenţia şoferilor asupra faptului că ar trebui să le acorde o importanţă mai mare.

Locurile la doctorat, doar prin concurs

Proiectul de organizare a doctoratelor se află pe masa de lucru a Guvernului, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, susţinând că locurile la doctorat nu vor mai fi stabilite "din stiloul ministrului", ci acestea se vor da pe bază de competiţie între universităţi.

100 de voluntari pentru 100 de ani - Construiesc o casă pentru orfani în Oradea

Whirlpool, una din cele mai mari companii producătoare de electrocasnice din lume, aniversează 100 de ani de la înfiinţare într-un mod inedit, recrutând 100 de voluntari, angajaţi ai companiei, care vor construi timp de două zile locuinţe pentru orfani, alături de Habitat pentru Umanitate.

sursa: crisana.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *