Stiri Sibiu 22 aprilie 2011

Stiri Sibiu  |  0 comentarii

Masă de Paşti pentru pacienţii din spital

Peste 400 de sibieni vor petrece Paştile la spital. Pentru că nu pot fi alături de fa­milie, de sărbătoarea Învierii Dom­nului, reprezentanţii Spita­lului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu le-au pregătit un meniu special în prima şi a doua zi de Paşti, din care nu vor lipsi produsele tradiţionale.

Reţelele de gaz din Sibiu, înlocuite complet în trei sau patru ani

Primarul Sibiului spune că a propus societăţii de gaz înlocuirea reţelelor în decurs de trei – patru ani. Reţelele nu pot fi înlocuite complet într–un an sau doi pentru că Primăria nu ar putea reface toate străzile care ar urma să fie săpate. După Sărbători, Primăria şi reprezentanţii EOn vor discuta programul de înlocuire a reţelelor

Cadavrul unei femei, găsit în Pădurea Dumbrava

Descoperire macabră în pădurea Dumbrava. Cadavrul unei femei a fost găsit în stare avansată de putrefacţie. După primele cercetări, criminaliştii au spus că cel mai probabil au de-a face cu o sinucidere prin incendiere.
Cadavrul a fost descoperit de un bărbat care se antrena pentru a participa la un concurs de orientare turistică. El a sunat imediat la 112.

sursa: tribuna.ro

Vacanţa de Paşti se prelungeşte cu o zi

Elevii vor sta cu o zi mai mult în vacanţă, după ce ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS), Daniel Funeriu, a semnat joi, 21 aprilie, un Ordin de ministru prin care vacanţa de Paşti se prelungeşte cu o zi.


Vremea Bucuresti                   
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

O medieşeancă, în finala Festivalului Naţional de Arte pentru Liceeni

Judeţul Sibiu are o singură finalistă la Festivalul Naţional de Arte pentru Liceeni - LicArt. Victoria Efrosi, elevă la Liceul Teoretic Axente Sever din Mediaş, a ajuns în marea finală cu poezia „Casa şi cireşul", alături de alţi 29 de poeţi, ce au trimis 46 de texte. La marea finală de la Bucureşti, ce va avea loc în perioada 27-29 mai, participă şi 40 de fotografi, cu 55 de imagini, şi 44 de actori, cu trei spectacole.

Solilocvii de duminica 

Incontestabil Venetia este perceputa de toata lumea ca unul dintre cele mai spectaculoase orase ale Italiei. La unicitatea sa a contribuit din plin faptul ca este construita in totalitate pe apa, iar arhitectonica sa a trebuit sa se adapteze acestui dat. Declinul economic al Venetiei a inceput la sfarsitul secolului al XV –lea, iar daca locuitorii acestui miraculos oras, ar fi ramas marcati de acest fapt negativ, ar fi urmat o prabusire fatala.

„Prin noi insine”, din nou…

Am asistat in ultimele doua decenii, in Romania, la maturizarea asa-numitei „societati de consum”, o societate care se dorea a fi capitalista, dar care nu avea un fundament economic real.
Blocajul economic generalizat, lipsa unei gandiri economice de ansamblu pe termen mediu si lung sunt principalele elemente al arbitrariului prezent in deciziile politicului, decizii cu implicatii negative asupra sectorului privat romanesc, si al economiei nationale in ansamblu.

Salonul Mondial de Inventica de la Geneva 2011

Pentru cinci zile, in perioada 6 – 10 aprilie 2011, Geneva a gazduit ca in fiecare an, cel mai important eveniment al cercetarii si inovarii, Salonul Mondial de Inventica, ajuns in 2011 la cea de-a 39 editie. In generosul spatiu expozitional al PALEXPO Geneva s-au reunit: 1000 de inventii, 750 de expozanti din 45 de tari din cinci continente. In acest an, asa cum reiese si din comunicatul oficial al Salonului, in ordinea importantei si a reprezentativitatii, Romania s-a aflat pe locul 4, dupa China, Iran si Rusia.

Romania - la al catelea start?

Cine are curajul sa parieze pe Romania post-criza? Primii chemati ar fi cei de la Fondul Monetar International, in virtutea rolului pe care si l-au asumat in anii de criza si recesiune: acela de strategi ai reformelor menite sa ne salveze si sa ne aseze pe o directie mai sigura. Unul dintre oamenii-cheie de la pupitrul de comanda al Fondului, Jeoffrey Franks, se arata in continuare un optimist consecvent.

Şi medieşenii au talent: Paula Anderco, pianistă la 12 ani!

Elevă în clasa a V-a a Şcolii "Hermann Oberth" din Mediaş, Paula Anderco a impresionat joi seara asistenţa cu recitalul său de pian în care l-a interpretat pe Beethoven şi Mozart.
Şcolăriţa, care studiază pianul de la vârsta de patru ani cu profesoara Daniela Spinean, a dovedind că este şi ea unul dintre românii cu talent.

sursa: ronduldesibiu.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *