Stiri Vaslui 16 mai 2011

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

Tinerii nu mai viseaza la casatorie

Vasluienii nu se mai înghesuie la starea civilã pentru a-si oficializa relatiile. De la o lunã la alta, numãrul de familii nou întemeiate scade alarmat, cu un procent de aproximativ 7%. În luna februarie 2011, în judetul Vaslui au fost oficializate 78 de cãsãtorii, comparativ cu luna februarie a anului trecut, când au fost încheiate 83 de cãsãtorii.

Înscrierile în clasa I s-au încheiat oficial

Pentru anul scolar 2011- 2012, perioada de înscriere a copiilor în clasa I a început pe 3 martie si s-a finalizat pe 6 mai. Neoficial, aproape toate unitãtile de învãtãmânt din judet au «alergat» dupã elevi încã din octombrienoiembrie 2010, însã, pentru a nu rãmâne cu clase necompletate, vor continua sã primeascã dosare si în lunile vacantei de varã.

Poftiti la contestatii!

Începând de astãzi si pânã miercuri inclusiv, salariatii din învãtãmânt care sunt nemultumiti de punctajele obtinute la dosarele pentru gradatiile de merit pot depune contestat ie. Este vorba atât despre personalul de predare, cât si de personalul didactic auxiliar.

Paduri pietrificate, la a patra editie

Ieri, la Sectia de stiinte naturale a Muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad a avut loc cea de-a patra conferintã a simpozionului stiintific “Pãduri pietrificate”. Actiunea s-a intitulat “Pãduri fosile din Gondwana”, si a fost organizatã de muzeograful Laurentiu Ursachi, cu începere de la ora 11.00.

Ziua lui Tighici

Ieri, în Organizatia Municipalã PSD Vaslui a avut loc Conferinta de dare de seamã si alegeri. În urma votului exprimat de cei peste 200 de delegati prezenti în sala de Conferinte a Centrului de Afaceri, Adrian Tighici a fost reales presedinte al Organizatiei Municipale PSD Vaslui. Obiectivul pe care fostul si noul presedinte si l-a fixat este clar: pregãtirea si cîstigarea alegerilor locale din 2012.

Scump dom’le, scump!

la nivel national, Vasluiul nu se evidentiazã doar ca judetul cu cel mai mic venit pe cap de locuitor si cu cea mai mai mare ratã a somajului, ci si prin nivelul foarte ridicat al chiriilor cerute. Conform unui studiu realizat de Econtext.ro, la nivelul Moldovei, chirii mai mari decât în judetul Vaslui se înregistreazã doar în Suceava si Iasi. În Galati, chiria pentru un apartament cu douã sau cu trei camere este cu 30 euro mai micã.

Vremea Vaslui                   
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

«Miscarea contra statului» si-a desemnat câstigatorii

Competitia de tenis de masã, organizatã acum douã zile de cãtre Tineretul National Liberal, Organizatia Judeteanã Vaslui s-a bucurat de un real succes. Intitulatã “Miscarea contra statului”, întrecerea a aliniat la start 43 de pasionati de tenis de masã, cu vârste pânã în 35 de ani.

Fepa Bârlad propune (noi) solutii si tendinte în automatizari

Peste douã zile, SC Fepa SA Bârlad va da startul simpozionului anual, editia 2011, pe probleme economice. Societatea bârlãdeanã îsi va primi invitatii încã din seara zilei de miercuri, 18 mai, pentru ca, a doua zi, cu începere de la ora 10.30, sã demareze lucrãrile Simpozionului “Solutii si tendinte în automatizãri industriale”.

Bilantul sfârsitului de saptamâna: cinci accidentati

Sâmbãtã, pe DC 50, pe raza comunei Cretesti, a avut loc un accident de circulatie soldat cu vãtã- marea corporalã a unui cãrutas. Virgil C. de 59 de ani, din localitate, se deplasa cu un vehicul cu tractiune animalã cãtre satul Cretesti de Jos, iar la un moment-dat, a cãzut între hulube si cal, fiind târât pe sub cãrutã. La Spitalul municipal Husi, bãrbatul a fost internat cu diagnosticul „soc toracico- hemoragic“.

Cercul de Karting din Bârlad va participa la «Cupa Iasiului»

La finele acestei sãptãmâni, cinci membri ai Cercului de Karting din Bârlad se vor întrece cu cei mai buni piloti din tarã în cadrul Concursului National de Karting Scolar „Cupa Iasiului“. Acestia vor fi însotiti de profesorul Marius Gîmbutã, coordonatorul Cercului de Karting din cadrul Clubului Copiilor „Spiru Haret“.

Programul Zilelor Culturale ale Bârladului

Si în acest an, Primãria Bârlad, sprijinitã de mai multe institutii de culturã din oras si din judet, va organiza o sumedenie de manifestãri menite sã satisfacã orice gust în materie de divertisment, literaturã, culturã etc. Dacã în ceea ce priveste partea artisticã se vor cheltui mai putini bani decât anul trecut, în ceea ce priveste activitãtile culturale, în editia cu numãrul XXVI, organizatorii nu se dau înapoi de la nimic.

Cluburile gazda trebuie sa puna la dispozitia fanilor echipei oaspete cel putin 5% din stadion

Federatia Românã de Fotbal a anuntat, ieri, cã grupãrile gazdã sunt obligate, conform Regulamentului UEFA privind infrastructura stadioanelor, sã punã la dispozitia suporterilor echipei oaspete cel putin 5% din capacitatea totalã a arenei, în caz contrar, cluburile riscând sanctiuni.

Elevii din Bârlad, premianti la educatie rutiera

Vineri, în cadrul fazei locale de la Bârlad a Concursului national „Educa- tie rutierã – educatie pentru viatã“, au fost desemnati cei mai buni cunoscãtori la partea practicã. Competitia a fost destinatã elevilor de gimnaziu si de liceu din Bârlad si comunele arondate.

Începe «dictatura» legumelor

Speriati de perspectiva unei crize alimentare si a faptului cã fenomenul scumpirilor la alimente pare sã fi scãpat de sub control, agricultorii vasluieni au decis sã schimbe abordarea, legumele cîstigând tot mai mult teren, la propriu, atât în societîtile agricole, cât si în micile gospodãrii. Practic, criza a fãcut ce nu a reusit consultata: diversificarea culturilor si dorinta comercializãrii productiei pe piatãsursa: monitoruldevaslui.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *