Stiri Vaslui 20 mai 2011

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

Cu handicap, dar fara handicap!

Sute de vasluieni cu afectiuni mai mult sau mai putin grave sunt victime ale încercãrilor de a face economie la bugetul statului. Este normal ca o persoanã cu parezã, care nu îsi mai poate folosi o mânã si un picior, sã intre în categoria persoanelor cu dizabilitãti.

Si-a omorât mama si a îngropat-o în gradina!

În noaptea de 18 spre 19 mai, politistii vasluieni au fost sesizati prin intermediul numã- rului de urgentã 112 despre faptul cã o femeie în vârstã de 77 ani, din Mãrãseni, comuna Stefan cel Mare, este îngropatã în curtea locuint ei sale.

«Da» pentru comasarea spitalelor din Bârlad

Dupã ce, în februarie, au fost împotrivã, consilierii locali bârlãdeni au votat, ieri, în favoarea comasãrii celor douã spitale din oras. Acestia, în frunte cu primarul Constantin Constantinescu, au decis cã pierderea personalitãtii Spitalului de Copii “Sfântul Nicolae” Bârlad este cea mai bunã solutie. În acest fel, Spitalul de Urgentã “Elena Beldiman” are mult mai multe sanse de a fi clasificat la gradul III si, implicit, de a avea si o finantare mai bunã.

Aproape 400 de miliarde de lei vechi pentru modernizarea Garii Vaslui!

În Monitorul Oficial al României nr.345 din 18 mai au fost publicati indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investitii “Modernizarea unor statii de cale feratã din România” – statia Vaslui. Titularul investitiei este Ministerul Transportului si Infrastructurii iar beneficiarul, Compania Nationalã de Cãi Ferate “CFR” SA. Valoarea totalã a investitiei care se va realiza la statia din municipiul Vaslui se ridicã la suma de 38.985 mii lei, din care pentru constructii si montaj a fost alocatã suma de 28.386 mii lei.

Directorii de scoli si licee, chemati la instruire

Astãzi, directorii scolilor gimnaziale si ai liceelor din judet vor participa la instruirea în vederea organizãrii si desfãsurãrii în conditii cât mai bune a evaluãrii elevilor din clasa a VIII-a, respectiv a examenului de Bacalaureat. În acest fel, conducerea Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui vrea sã se asigure cã sãlile în care se vor sustine cele douã tipuri de examen, precum si celelalte detalii sunt conforme cu metodologia impusã de Ministerul Educatiei.

Liceul «Mihai Eminescu» Bârlad are director nou

Din aceastã sãptãmânã, Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad are o nouã conducere. Profesorul Rica Luchianov, care a detinut functia de director adjunct timp de 5 ani, a devenit directorul principal al institutiei de învãtãmânt. Potrivit conducerii Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui, schimbarea s-a produs ca urmare a expirãrii contractului de management a directorului Jenicã Durchi.

Vremea Vaslui                
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Terenul Abrom detinut de Primaria Bârlad, scos la vânzare

Peste 175.000 de euro ar putea intra, dintr-un foc, în visteria Primãriei Bârlad în luna iunie. Este vorba despre suma minimã ce s-ar strânge din vânzarea terenului de 7.000 metri pãtrati, situat în apropierea Oborului, pentru care municipalitatea s-a judecat ani de zile cu SC Abrom SA. În final, dupã ce Primãria a obtinut o sentintã judecãtoreascã favorabilã, edilul sef Constantin Constantinescu a decis sã-l scoatã la licitatie.

Simulare de cutremur, la Tacuta

Miercuri, cu începere de la ora 10.00, la Tãcuta a avut loc un exercitiu de alarmare publicã, în scopul limitãrii si înlãturãrii urmãrilor produse de un cutremur de pãmânt. Sub directa îndrumare si coordonare a specialistilor din cadrul Inspectiei de Prevenire a Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt“ al judetului Vaslui, activitatea a fost organizatã de Comitetul Local pentru Situatii de Urgentã al comunei, condus de primarul Cãlin Costicã.

Prestatii de 10 miliarde lei vechi neridicate

Vasluienii au ajuns sã finanteze bugetul de stat. Pentru cã nu au fost gãsiti la domiciliu, 25.000 de beneficiari ai unor drepturi sociale s-au transformat, cu sau fãrã voia lor, în creditori ai Agentiei de Prestatii Sociale. Dupã trei mandate postale neonorate, banii sunt vãrsati într-un cont special. Astfel, suma care s-a acumulat se ridicã la 10 miliarde lei vechi.

Campania «Noi stim sa circulam corect!» continua

Campania de prevenire a accidentelor rutiere „Noi stim sã circulãm corect!“ continuã. Politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui s-au deplasat la Scoala cu clasele I-VIII Dãnesti si la Scoala cu clasele I-VIII nr. 1 „Mihail Sadoveanu“ din municipiul Husi.

Banii de pe cabinetele medicale, directionati în panouri solare

Banii obtinuti de municipalitatea bârlãdeanã din vânzarea celor 57 de cabinete medicale individuale vor fi folositi pentru sistemul alternativ de încãlzire cu panouri solare la cele douã spitale din oras. Potrivit OUG 68 din 21 mai 2008, sumele de bani strânse din aceste vânzãri pot fi utilizati exclusiv în domeniul medical.

12 bombe în stare de functionare, descoperite în curtea unui gospodar

Nu mai putin de 12 bombe în stare de functionare au fost descoperite, miercuri, de un gospodar din comuna Rebricea, în timp ce sãpa un sant în curte. Bãrbatul a solicitat interventia pirotehnistilor din cadrul ISU Vaslui, care au ridicat elementele de munitie.sursa: monitoruldevaslui.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *