Stiri Vaslui 25 mai 2011

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

Subprefectul Iftimoaei s-a ratoit la pensionari

Subprefectul Ciprian Iftimoaei a fãcut, ieri, «instructie» cu persoanele în vârstã. În lipsa prefectului, aflat în concediu, subprefectul a prezidat sedinta Comitetului Consultativ de Dialog Civic. Ei bine, în cele aproximativ cinci minute în care a stat la «dialog», Iftimoaei a tunat si fulgerat la adresa pensionarilor, umflându-si muschii ca un «veritabil» prefect «care este».

Linie de credit de 11 milioane lei pentru sustinerea PIDU!

Astãzi, în sedinta Consiliului Local Vaslui se va supune la vot proiectul de hotãrâre privind aprobarea contractãrii si garantãrii finantãrii rambursabile interne a unei linii de credit în valoare de 11 milioane lei. Banii vor fi utilizati pentru realizarea proiectelor din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare Urbanã (PIDU) al municipiului Vaslui.

«Nu cred ca alegerile mai au vreo relevanta…»

Bine ascuns sub masca încrederii, Corneliu Bichinet, secretarul executiv al PRM, ascunde un sâmbure de îngrijorare. Este posibil ca partidul din care face parte sã nu poatã face fatã, la viitoarele alegeri locale, valului de “gãleti, pui congelati, tricouri, fãinã si, mai nou, biciclete”. Mai mult, Bichinet nu mai crede în relevanta alegerilor, pentru cã cetãtenii, în special rromii, au devenit masa de manevrã a primarilor.

Modernizarea Spitalului Judetean, întârziata de contestatii

Din cauza contestatiilor depuse pe parcursul licitatiilor si a termenelor de rezolvare a acestora, lucrãrile de reabilitare si modernizare din cadrul proiectului “Reabilitarea, modernizarea si echiparea Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui” vor începe cu întârziere. “La licitatia pe care am organizat-o prin SEAP si-au depus dosarele 13 firme, majoritatea din afara judetului Vaslui.

Aproape jumatate dintre contestatii nu au primit nicio sutime în plus

Din cele 45 de contestatii depuse de cadrele didactice si auxiliare din judet nemultumite de punctajele obtinute la dosarele pentru gradatiile de merit, 21 au rãmas neschimbate. Dupã reverificarea documentelor justificative de la dosare, inspectorii scolari nu au acordat nicio sutime în plus, dar nici nu au luat. Doar în cazul celorlalti 24 de nemultumiti a fost modificat punctajul primit initial.

Vremea Vaslui                  
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Disparuta cu 19 ani in urma, cautata si in prezent

La 19 ani de la disparitia unei fetite în vârstã de 4 ani, din Bârlad, cazul rãmâne încã nerezolvat. Pe rând, mai multi politisti s-au chinuit sã dea de urma unei copile care a dispãrut dintr-un parc de joacã în octombrie 1992, dar a cãrei disparitie a fost sesizatã abia la sfârsitul anului 2005.

115 cadre didactice din judet vor sa predea pe alte posturi

Pentru anul scolar 2011- 2012, 115 cadre didactice din judet si-au depus dosarele pentru a fi detasate în interesul învãtãmântului. Cei 115 de educatori, învãtãtori si profesori au solicitat un alt post decât cel în care au profesat pânã acum. Spre deosebire de etapa anterioarã a miscãrii personalului didactic, respectiv transferãrile, când personalul titular cãuta un post vacant pentru o perioadã nedeterminatã, detasarea se acordã numai pe durata unui an.

Astazi are loc marsul absolventilor

Astãzi, în Centrul Civic al municipiului Vaslui are loc a doua editie a Zilei Absolventului de Liceu, actiune programatã sã înceapã la ora 9.00, când, în fata Liceului “Mihail Kogãlniceanu”, se vor aduna toti absolventii promotiei 2011. Între orele 09.30 – 10.00, va avea loc marsul elevilor, pe traseul Liceul “Mihail Kogãlniceanu” – strada Nicolae Iorga – strada Victoriei (Cinema “Independenta”) – strada Stefan cel Mare – Centrul Civic.

Doi din trei copii de pâna la doi ani din mediul rural sufera de anemie

Doi din trei copii cu vârste mai mici de 2 ani din mediul rural suferã de anemie, iar rahitismul si distrofia sunt alarmant de rãspândite mai ales în zonele rurale sãrace, din cauza sãrãciei si a lipsei de educatie a mamei, potrivit unui studiu World Vision România, care a lansat campania de strângere de fonduri «Mame bune, copii sãnãtosi» cu scopul de a sustine si extinde programul de îmbunãtãtire a stãrii de sãnãtate si nutritie a gravidelor si copiilor defavorizati din mediul rural.

Un tânar a vrut sa îsi otraveasca bunica

Politistii au demarat cercetãri ca urmare a unei sesizãri primite în seara de 17 mai la numãrul de urgentã 112, cu privire la faptul cã o femeie în vârstã de 71 ani, din Cretestii de Jos, a fost preluatã de ambulantã, existând suspiciunea cã ar fi ingerat o substantã toxicã. Bãtrâna a fost internatã la Spitalul municipal Husi, ulterior fiind transferatã la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui.

Turismul începe sa îsi revina

În primul trimestru al acestui an, turismul vasluian a cunoscut o redresare semnificativã. Potrivit datelor Directiei Judetene de Statisticã Vaslui, numãrul turistilor cazati (sosirile) în judetul Vaslui în luna martie a fost de 3.338 persoane, înregistrându-se un numãr de 5.408 înnoptãri. Spre comparatie, în luna martie 2010, au fost înregistrate numai 2.637 sosiri si un numãr de 4.607 de înnoptãri.sursa: monitoruldevaslui.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *