Stiri Vaslui 28 aprilie 2011

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

Salariati, puneti-va centurile!

Codul Muncii agitã apele pe piata muncii. Dincolo de principii precum «flexibilizare», «dinamizare» si «dezvoltare», punerea în practicã a noii legi se dovedeste extrem de dificilã. Dacã angajatorii au nelãmuriri fãrã numãr, Inspectia Muncii oferã rãspunsuri partiale. Pentru clarificãri, ambele pãrti asteaptã alte… legi! Singurul lucru cert este «rãzboiul» împotriva muncii la negru, la care, de acum înainte, vor participa si Garda Financiarã, si Jandarmeria.

Traditionalul miting de 1 Mai al PSD, o «lauda» adusa PDL-ului

Duminicã, 1 Mai, începând cu ora 11.00, în Piata Civicã a municipiului Vaslui, Organizatia Judeteanã a PSD Vaslui organizeazã un miting la care sunt invitati toti cetãtenii judetului nemultumiti de actuala guvernare. Liderii PSD Vaslui îi cheamã alãturi si pe membrii celorlalte partide politice, cu exceptia celor din PDL, pentru a marca împreunã ziua de 1 Mai, dar si pentru a aduce «laude» actualei guvernãri. Ghilimelele sunt, cum altfel, inevitabile.

FC Vaslui – Universitatea Craiova 2-1

FC Vaslui a învins pe Universitatea Craiova cu scorul de 2-1 (1-1), miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a 29-a a Ligii I Bergenbier la fotbal.

Gemene premature in vârsta de o luna, lasate pentru un an in grija statului

Pentru douã surori gemene în vârstã de o lunã, «acasã» înseamnã Spitalul de Copii «Sfântul Nicolae» Bârlad. Pentru cã mai au patru copii, pãrintii micutelor au decis sã le lase timp de un an în grija statului. Astãzi, cei doi bebelusi vor ajunge la asistenti maternali profesionisti.

Punct si de la capat

În ciuda pasului gresit fãcut în meciul contra CFR-ului, nimic nu s-a schimbat pentru FC Vaslui. Obiectivul de etapã fixat de Viorel Hizo este «ruperea bariarei» si urcarea încã unui loc în clasament, pânã pe doi. Dupã aia… vom mai vedea, pare sã spunã nu numai tehnicianul «galben-verzilor», ci si jucãtorii care, astãzi, vor juca împotriva unei «deja retrogradate, dar nu încã», Universitatea Craiova.

Pâna si valuta fuge de noi!

Investitorii strãini nu au dat notã de trecere economiei locale. În 2010, au fost înregistrate doar 13 societãti cu participare strãinã. Cu o injectie valutarã de numai 2.262 euro, capitolul investitiilor strãine este un esec de proportii. În schimb, retorica oficialã a fost extrem de prodigioasã. Pentru judetul Vaslui s-au promis politici publice de încurajare a afacerilor, precum si atragerea unor investitii record.

Traiasca alocatiile în euro!

Vasluienii care lucreazã în Europa au început în fortã acest an. Pânã în prezent, rezidentii au solicitat 170 de alocatii comunitare, alte 15 dosare fiind în analizã. Interesul crescut pentru asistenta socialã în valutã vine, dupã ce, în 2010, au fost înregistrate un numãr record de cereri.

De 1 si 2 Mai, Vasluiul petrece

Pentru a marca zilele de 1 si 2 Mai, Primãria Vaslui organizeazã o suitã de evenimente. „Pe 1 Mai, de Armindeni, începând cu ora 14.00 în Parcul Copou va avea loc un festival de muzicã si dans sustinut de artisti locali, la care îi invitãm pe toti vasluienii. Pe 2 Mai, serbãm Ziua Tineretului printr-o suitã de întreceri sportive care vor avea loc atât pe terenul de sportm cât si la baza sportivã de la pavilionul Parcului Copou.

Vremea Vaslui                   
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Institutia Prefectului a devenit mai eficienta

Ieri, Institutia Prefectului judetul Vaslui a organizat conferint a de închidere a proiectului “Îmbunãtãtirea calitãtii si eficient ei furnizãrii serviciilor în cadrul Institutiei Prefectului – judetul Vaslui”. Proiectul, cofinan- tat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitãtii Administrative 2007-2013, a avut o valoare totalã eligibilã de 243.475 lei, din care 206.953,75 lei valoarea eligibilã nerambursabilã din Fondul Social European, si 36.521,25 lei cofinantarea eligibilã a beneficiarului.

Institutia Prefectului a devenit mai eficienta

Ieri, Institutia Prefectului judetul Vaslui a organizat conferint a de închidere a proiectului “Îmbunãtãtirea calitãtii si eficient ei furnizãrii serviciilor în cadrul Institutiei Prefectului – judetul Vaslui”. Proiectul, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitãtii Administrative 2007-2013, a avut o valoare totalã eligibilã de 243.475 lei, din care 206.953,75 lei valoarea eligibilã nerambursabilã din Fondul Social European, si 36.521,25 lei cofinantarea eligibilã a beneficiarului.

Drumurile noastre, toate… de 100 de milioane de euro!

Nu sunt bani, asa cã mai dãm si prin gropi, la propriu! În prezent, din cei 1.000 de kilometri de drumuri judetene, doar 45% au îmbrãcãminte asfalticã, procentul fiind usor sub media nationalã (46,4%). Pentru asfaltarea celor 550 de kilometri de drumuri pietruite sau de pãmânt, Consiliul Judetean (CJ) Vaslui ar avea nevoie de aproximativ 100 de milioane de euro. Distanta dintre dorintã si realitate este imensã: cu banii pe care îi are la dispozitie în acest an, CJ poate asfalta doar… 10 kilometri!

Circulatie rutiera… pentru cei mici

Începând cu luna martie, criteriile de prioritate în emiterea deciziilor de aprobare pentru procurarea dispozitivelor medicale s-au modificat. Astfel, la aceastã datã, constituie prioritate persoanele care au nevoie de dispozitive pentru protezare stomii si incontinentã urinarã, pentru afectiuni neoplazice si afectiuni neurologice, cele care au nevoie de echipamente pentru oxigenoterapie (aparate pentru administrarea continuã de oxigen, n.r.), cazurile bine justificate din punct de vedere medical, social sau alte situatii exceptionale, precum si copiii cu vârste de pânã la 18 ani. Pentru cazurile care nu constituie urgente, se ia în calcul vechimea cererii.

Contrabandisti de tigari, arestati preventiv

Cele douã persoane cãrora le-au fost întocmite dosare penale de cãtre politistii de frontierã vasluieni pentru comiterea infract iunilor de contrabandã si detinerea de produse accizabile au fost arestati pentru 30 de zile.
În urma investigatiilor efectuate în cazul de contrabandã cu tigãri depistat de politistii de frontierã din cadrul Sectorului Husi, din cadrul IJPF Vaslui, în data de 16 aprilie, a reiesit cã alte douã persoane sunt direct implicate în activitatea de introducere de tigãri de contrabandã peste râul Prut.

Pensionar accidentat în timp ce se odihnea

Un bãtrân în vârstã de 91 de ani, din Bârlad, a scãpat cu viatã, ca prin minune, dupã ce o soferitã neatentã l-a lovit cu masina în timp ce omul se odihnea pe o bancã. Accidentul s-a petrecut acum douã zile iar politistii au constatat cã de vinã este soferita care nu a adaptat viteza de deplasare în momentul în care a luat un viraj la dreapta.

Cu durere, despre… stomatologie!

O treime dintre români s-au nãscut si au copilãrit în localitãti în care nu existã niciun cabinet stomatologic sau medic dentist, 74% dintre pacienti considerã preturile tratamentelor stomatologice si ale protezelor mari sau foarte mari iar preventia lipseste cu desãvârsire. Acestea sunt datele unui studiu al Institutului Român pentru Evaluare si Strategie (IRES), confirmate si la nivelul judetului Vaslui, unde, în mediul rural, doar locuitorii unui numãr de 9 localitãti beneficiazã de servicii stomatologice.

Batrâna din Calarasi, «rezidenta» a Spitalului «Elena Beldiman»

O bãtrânã de 86 de ani, din comuna Borcea, judetul Cãlãrasi, locuieste de mai bine de douã sãptãmâni la Spitalul de Urgentã „Elena Beldiman“ Bârlad. Femeia a fost adusã de un echipaj SMURD în stare de soc hipotermic, dupã ce a fost gãsitã cãzutã în stradã. Potrivit conducerii spitalului, octogenara a fost diagnosticatã si cu dementã senilã, motiv pentru care se aflã încã internatã la Psihiatrie. „Se pare cã femeia a urcat într-un tren în Cãlãrasi si, din întâmplare, a nimerit la Bârlad.

Belgian urmarit international, prins de politistii vasluieni

Miercuri, politistii din cadrul Serviciului de Investigat ii Criminale Vaslui au reusit, în urma schimbului de date si informatii prin intermediul Biroului SIRENE, din cadrul Centrului de Cooperare Politieneascã Internationalã al IGPR, identificarea lui Danny Rosback, de 59 ani, cetãtean belgian care locuieste fãrã forme legale în municipiul Vaslui. Pe numele acestuia, Procuratura din Antwerp a emis un mandat european de arestare, fiind pus în urmãrire internationalã si introdus în Sistemul Informatic Schengen.

sursa: monitoruldevaslui.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *