Stiri Vaslui 30 mai 2011

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

Perchezitii la domiciliile unor contrabandisti de tigari

In urma a patru perchezitii efectuate pe raza judetelor Vaslui si Iasi, politistii de investigare a fraudelor au confiscat peste 22.000 de tigarete de contrabandã.
Politisti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui, împreunã cu lucrãtori din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi au efectuat, joia trecutã, 4 perchezitii domiciliare în judetul Vaslui (în municipiul Vaslui si în comuna Miclesti) si în judetul Iasi (în comuna Schitu Duca), la locuintele mai multor persoane bãnuite de comiterea infractiunii de contrabandã cu tigãri provenite din Republica Moldova.

Numarul cazurilor de hepatita, în crestere în zona Bârladului

În primele patru luni ale acestui an, numãrul bolnavilor de hepatitã (A, B si C) luati în evidentã de medicii bârlãdeni a crescut cu 14% fatã de perioada similarã a anului trecut. De la 189 cazuri diagnosticate si aflate în tratament în ianuarie-aprilie 2010, în 2011, numãrul cazurilor a ajuns la 216.

Directorii Teatrului si Muzeului din Bârlad, înca cinci ani în functii

Pentru cã au impresionat Consiliul Judetean (CJ) Vaslui cu proiecte de management de nota 10, Mircea Mamalaucã, directorul Muzeului “Vasile Pârvan”, si Marcel Anghel, directorul Teatrului “Victor Ion Popa”, vor rãmâne în functie încã cinci ani. În acest fel, nici Muzeul si nici Teatrul nu vor mai fi nevoite sã organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor de director, dupã expirarea celor trei ani de mandat.

Rechizitele gratuite, acordate si în anul scolar viitor

Peste 27.000 de elevi de ciclu primar si gimnazial cu o situatie financiarã precarã vor beneficia si în anul scolar 2011-2012 de rechizite gratuite. Comparativ cu acest an, numãrul beneficiarilor a scãzut cu mai mult de 850, iar suma alocatã de Ministerul Educatiei este cu 9.849 lei mai micã. Materialele pe care le vor primi elevi costã între 25 si 30 de lei si vor fi acordate o singurã datã pe an.

Copil cu fata zdrobita de un cal

Un bãiat de 13 ani din satul Chetrosu, comuna Gherghesti, a fost transportat la Clinica de Neurochirurgie Iasi dupã ce, vineri dupã-amiazã, a fost lovit în fatã de un cal. Copilul se juca în preajma animalului când, deodatã, s-a trezit cã este atacat de bidiviu, care i-a aplicat câteva lovituri de copitã în plinã figurã.

Expozitie de insecte experte în arta camuflajului, la Bârlad

Începând de vineri, bârlãdenii pasionat i de naturã, în special de insectele care se confundã cu natura, vor avea ocazia sã le observe de aproape. Pânã pe 15 iunie, Muzeul „Vasile Pârvan“ gãzduieste expozitia „Fasmidele. Curiozitãti ale naturii“, ce cuprinde circa 70 de exemplare naturalizate ce imitã frunzele, rãmurelele sau scoarta copacilor. Insectele fac parte din patrimoniul Complexului Muzeal de Stiintele Naturii Galati si, pânã acum, doar acolo au mai fost expuse publicului.

Vremea Vaslui                  
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Vasluiul a facut impresie

Judetul Vaslui a participat la Forumul Agricol organizat la Cahul – Republica Moldova cu o delegatie de peste 60 de persoane. Oameni de afaceri si sefi de servicii deconcentrate au prezentat potentialul agricol al judetului nostru, precum si oportunitãti de afaceri. La expozitia agricolã din cadrul Forumului a expus produse si o firmã din Vaslui, care s-a bucurat de un mare succes.

Gala Premiilor Rotary

Clubul Rotary Vaslui a pãstrat traditia organizãrii Galei Premiilor Rotary, eveniment care îsi propune premierea elevilor vasluieni care au obtinut rezultate deosebite la olimpiadele nationale din anul 2010. Si în acest an a fost prezenta la eveniment Filarmonica de Stat “Moldova”, din Iasi, care a sustinut un concert vocal-simfonic extraordinar.

Din toamna, 100 de profesori vor preda pe alte posturi

În anul scolar 2011-2012, un numãr de 100 de cadre didactice din judet vor fi detasate pe alte posturi. Doar atâtea au primit aprobare din partea inspectorilor scolari, vineri, în cadrul sedintei Consiliului de Administratie de la nivelul Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Vaslui. Asta desi 115 educatori, învãtãtori si profesori si-au depus dosare prin care au solicitat un alt post decât cel în care au profesat pânã acum.

Ce-s patru ani când pe scena cânta Phoenix?!

In ultima zi a Zilelor Culturale ale Bârladului, municipalitatea a reusit sã dea cu bâta în baltã: pe scena pe care a concertat trupa Pxoenix a fost afisat un banner care, e drept, promova Zilele Culturale ale Bârladului, dar editia din… 2007! Fãrã a lua în seamã acest «detaliu», mii de localnici au aplaudat, au dansat si au cântat pe muzica celubrilor rockeri timisoreni. Si, pentru cã primarul Constantin Constantinescu este fan înrãit, trupa a primit Cheia Orasului.

Saracie amendata

Peste 4.000 de beneficiari de venit minim garantat din judetul Vaslui riscã sã primeascã amenzi din partea primãriilor pentru cã nu îsi asigurã locuintele. Pentru acest segment de populatie, asigurarea se achitã direct din cuantumul ajutorului social. În listele întocmite de primãrii, peste jumãtate din asistati nu au acte pentru casele în care locuiesc, acesta fiind de altfel motivul pentru care nu îsi pot încheia politele de asigurare.

Perchezitii la domiciliile unor contrabandisti de tigari

În urma a patru perchezitii efectuate pe raza judetelor Vaslui si Iasi, politistii de investigare a fraudelor au confiscat peste 22.000 de tigarete de contrabandã.
Politisti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui, împreunã cu lucrãtori din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Iasi au efectuat, joia trecutã, 4 perchezitii domiciliare în judetul Vaslui (în municipiul Vaslui si în comuna Miclesti) si în judetul Iasi (în comuna Schitu Duca), la locuintele mai multor persoane bãnuite de comiterea infractiunii de contrabandã cu tigãri provenite din Republica Moldova.sursa: monitoruldevaslui.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *