Stiri Vaslui 6 mai 2011

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

O noua harta a caldurii

SC Termica SA va mai furniza cãldurã în cel mult 600 de apartamente din municipiul Vaslui. Pentru a se reabilita economic, societatea este decisã sã închidã robinetul în zonele în care sunt putine apartamente bransate. În prezent, are loc un «inventar» al clientilor, pe baza cãruia va fi întocmitã o «hartã a cãldurii».

Centrul de Testare a Soiurilor Negresti are un nou sediu

În urmã cu cativa ani, Centrul de Testare a Soiurilor Negresti se afla pe lista neagrã, urmând sã fie desfiintat. Ieri, la acelasi centru a fost inaugurat un nou sediu, investitie în valoare de 8 miliarde de lei vechi. Schimbarea radicalã a situatiei s-a datorat argumentelor si demersurilor fãcute de dr. ing. Doina Silistru, atât în calitate de specialist în domeniu, cât si în calitate de politician. Prezentã la eveniment, senatorul Doina Silistru si-a exprimat dubla satisfactie: «Ca om politic, sunt multumitã cã am reusit ca acest centru sã nu fie desfiintat. Ca specialist, am satisfactia cã a fost pãstrat si am convins sã se investeascã în singurul centru din tarã care, datoritã solului si conditiilor climatice, poate testa plantele de silvostepã”.

Când doua se bat… câstiga Otelul?!

În ciuda spectacolului de calitate oferit de cele douã FC, Vaslui si Timisoara, nu câte un punct de fiecare este reteta pentru a pune Otelul în asteptare. O victorie, asearã, a oricãreia dintre adversarele de pe «Municipalul» vasluian ar fi oferit în plic, în proportie de 90%, numele viitoarei campioane. Cu doar un punct în cont si la douã în spatele bãnãtenilor, Vasluiul continuã sã trãiascã periculos.

S-a dat startul pregatirilor pentru admiterii la liceu

Pentru ca admiterea elevilor în licee sã se desfãsoare “snur”, etapele premergãtoare, care tin de unitãtile de învã- tãmânt gimnaziale si liceale din judet, au fost demarate încã din prima zi a acestei luni. Conform calendarului admiterii aprobat de Ministerul Educatiei, pe 1 mai a fost afisatã oferta de scolarizare sau de formare profesionalã (inclusiv profiluri si calificãri profesionale), pentru învãtãmântul liceal, filiera tehnologicã.

Campioana nationala la oina, marire si decadere

Dupã ce, în 2009, a luat medalia de aur la faza nationalã, zilele trecute, echipa de oinã a Colegiului Tehnic «Al. I. Cuza» Bârlad s-a clasat pe ultimul loc la faza pe Moldova. Cât despre echipa Scolii nr. 5 «Principesa Elena Bibescu» Bârlad, care a reprezentat judetul la etapa zonalã, sportivii au reusit sã iasã pe locul III.

Vremea Vaslui                  
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Amenzi pentru neutilizarea caselor de marcat

În luna aprilie, inspectorii Directiei Generale a Finantelor Publice Vaslui au efectuat verificãri la 82 agenti economici. Ca urmare a nerespectãrii legislatiei economico- financiare în vigoare, pentru 70 de contribuabili s-au întocmit decizii de impunere. Urmare a controalelor efectuate s-a stabilit suplimentar suma de 5.284,75 mii lei, din care 3.448,17 mii lei diferente, 1.817,71 mii lei accesorii si 18,87 mii lei amenzi.

Hizo: «Sa vedem daca au cuvânt!»

Marti, presedintele FC Timisoara, Marian Iancu, a declarat, întro emisiune televizatã, cã formatia sa nu va intra pe teren la meciul cu FC Vaslui dacã CCA va pãstra delegarea centralului Alexandru Deaconu la aceastã întâlnire. Ieri, antrenorul Viorel Hizo i-a rãspuns: «Sã vedem dacã au cuvânt!» .

Mâncam inflatie pe pâine

«Redresarea» economicã din luna martie va fi înghititã de scumpirile din aceastã varã. Ieri, Banca Nationalã a României a transmis vesti proaste populatiei. Pentru acest an, tinta de inflatie s-a modificat, de la 3,6 la 5,1%. Pentru vasluieni, ratarea tintei de inflatie se va traduce prin si mai multã sãrãcie, datã de eterna lipsã a locurilor de muncã si de scumpirile în lant.

«Raiser» primeste aceeasi suma de anul trecut din partea CL Bârlad

Municipalitatea bârlãdeanã a avizat planul de lucrãri pe anul în curs al societãtii care se ocupã de asfaltarea si întretinerea drumurilor urbei. SC Lucrãri Drumuri si Poduri “Reiser” SA va consuma din bugetul local, în acest an, aceeasi bani pe care i-a cheltuit si anul trecut. Evident, mentinerea bugetului institutiei a dus, implicit, si la pãstrarea acelorasi taxe si impozite locale, în limitele admise.

Sifilisul si gonoreea, pe cale de disparitie

Sifilisul si gonoreea sunt boli pe cale de disparitie în judetul Vaslui, incidenta acestor boli fiind de la un an la altul tot mai micã. Astfel, dacã în primul trimestru al anului 2005, Directia de Sãnãtate Publicã (DSP) Vaslui înregistra 77 de cazuri de sifilis, în 2006, în aceeasi perioadã, se înregistraserã 48 de cazuri noi de sifilis. În 2010, erau 26 de cazuri iar în primul trimestru al acestui an, doar 15 persoane diagnosticate cu aceastã boalã.

O noua clinica la Vaslui, ON Clinic

Compania multinationalã ON Clinic Advanced Medical Institute, cea mai mare retea internationalã de clinici private, cu peste 120 de filiale în întreaga lume, a inaugurat, ieri, o clinicã la Vaslui, investitia ridicânduse la aproximativ 150.000 euro. Clinica pune în slujba beneficiarilor experienta de 25 de ani, în întreaga lume, si de 13 ani, în România, reunind trei dintre cele mai importante specializãri ale retelei: Proctoline (tratarea hemoroizilor si fisurilor anale), Varicoline (tratarea varicelor, ulcerelor varicoase, rãnilor deschise) si Clinica ON (tratarea disfunctiilor sexuale masculine).

Igiena mâinii: sanatate si viata – CYH

Începând de ieri, Directia de Sãnãtate Publicã (DSP) Vaslui a demarat, în premierã la nivel national, o nouã campanie: «Igiena mâinii: sãnãtate si viatã – CYH», care are ca subiect principal combaterea infectiilor la nivelul pielii. În judetul Vaslui, în anul 2010, comparativ cu anul precedent, numãrul cazurilor de infectii cutanate a crescut cu 32%. Prin Compartimentul de evaluare si promovare a sãnãtãtii, DSP Vaslui va marca acest eveniment prin transmiterea de materiale informative tuturor unitãtilor sanitare cu paturi din judet, Asociatiei Medicilor de Familie si Colegiului Farmacistilor, prin afisarea de materiale grafice la institutiile publice, distribuirea de cãrti tematice la scoli si grãdinite din mediul rural si organizarea unui seminar la Scoala Postlicealã Sanitarã Vaslu

sursa: monitoruldevaslui.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *