Stiri Vaslui casa vaslui comert vaslui vremea vaslui salariu vaslui prima casa

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

Dupa blocuri suntem noi care te iradiem pe tine!

Pe la începutul anului 2008, în primãvarã, Teoclinik Vaslui a adus la Vaslui un computer tomograf. Fiind primul din oras, evenimentul a fost marcat destul de vizibil, fiind tradus prin nevoia - lãudabilã, de altfel - de a oferi servicii medicale performante si de calitate cãtre populatie. În scurt timp, aparatul a intrat "în pâine", desi nu avea toate avizele necesare.

Blocurile din Bârlad, pline de «ornamente» mortale

In urma zãpezilor cãzute si gerului din ultimele zile, aproape toate blocurile din Bârlad s-au „gãtit” cu turturi care, uneori, depãsesc chiar si un metru în lungime. Ieri, datã fiind încãlzirea vremii, „ornamentele” din gheatã au început sã se topeascã si sã cadã pe trotuare, fiind un adevãrat pericol pentru trecãtori.

Comercianti amendati

În ultima sãptãmânã, Comisariatul Judetean pentru Protect ia Consumatorilor (CJPC) Vaslui a desfãsurat 64 actiuni de control, 30 tematice si 34 inopinate si pentru cercetarea reclamatiilor si sesizãrilor primite din partea consumatorilor, în Vaslui – 27, Bârlad – 19, Negresti – 3, si în mediul rural – 15 actiuni

Amenintati de ger

Conducerea SC Termica SA Vaslui face eforturi deosebite pentru mentinerea în functiune a sistemului centralizat de încãlzire. Ieri, societatea de termoficare functiona cu o cotã redusã de gaz, de numai 4.000 metri cubi. în consecintã, programul de furnizare a cãldurii a fost redus substantial.


Vremea azi                         
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Sanitas a câstigat în instanta salariile reduse cu 25%

La sfârsitul sãptãmânii trecute, Tribunalul Vaslui a dat câstig de cauzã sindicalistilor din Sãnãtate în litigiile cu Spitalul Judetean de Urgentã, Spitalul de Urgentã Bârlad, Spitalul Municipal Husi si Spitalul Orãsenesc Negresti. Sindicalistii au atacat în instantã reducerea cu 25% a salariilor, decizii considerate ca fiind ilegale.

O noua ninsoare, alte fracturi…

Dupã o pauzã, datoratã lipsei de zãpadã si gheatã, la sfârsitul sãptãmânii trecute, 30 de persoane din Bârlad si comunele învecinate au ajuns la Urgente cu fracturi, entorse si luxatii. Asa cum era de asteptat, aceste probleme medicale au survenit ca urmare a alunecãrii si cãderii pe ghetusul proaspãt format.

Programul «Prima Casa» continua

Programul „Prima Casã“ va continua si în 2011, în limita unui plafon de garantii de 200 milioane euro, care va fi suplimentat la momentul epuizãrii. Prin a doua etapã a programului „Prima Casã“, lansatã la începutul anului 2010, statul a garantat creditele pentru cumpãrarea unei locuinte în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja începute, si 70.000 euro, pentru locuinte cu lucrãri încã neîncepute.

Generalul Iarna nu a închis nicio scoala

Nicio unitate de învãtãmânt din judet nu a fost închisã, ieri, ca urmare a cãderii abundente de zãpadã si a circulatiei extrem de greoaie de pe unele drumuri comunale. Potrivit sefilor învãtãmântului vasluian, toate scolile din mediul rural au desfãsurat activitatea educationalã fãrã incidente si fãrã a solicita un week-end prelungit.

Alocatiile europene, în top

În 2010, vasluienii care lucreazã în statele Uniunii Europene au solicitat un numãr record de alocatii comunitare. Potrivit datelor Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale Vaslui, anul trecut au fost înregistrate 434 de cereri pentru prestatii familiale în alte state europene. Spre comparatie, în perioada iulie 2007 – 31 decembrie 2009, la nivelul judetului Vaslui au fost solutionate 500 de formulare pentru alocatii comunitare venite de la vasluieni care lucreazã legal în strãinãtate.

Unirea Principatelor sarbatorita in intreg judetul

Ieri, la Bârlad au avut loc mai multe activitãti menite sã marcheze împlinirea a 152 de ani de la Unirea Principatelor Române. Pentru cã termometrele arãtau minus 2 grade Celsius, activitãtile pregãtite în aer liber s-au derulat „pe repede înainte”. La Vaslui, Ansamblu „Lãutarii” a umplut Casa de Culturã.

2010, an negru pentru constructii.

Anul trecut, sectorul constructiilor s-a confruntat cu cea mai severã crizã din ultimul deceniu. Din principal motor al dezvoltãrii economiei judetului, constructiile s-au transformat într-un rezervor nesecat de falimente si somaj. Odatã cu primele semne ale crizei financiare, care au scos banii de pe piatã, investitiile în domeniu s-au redus constant.

Saptamana de Prevenirea Cancerului de Col Uterin

În perioada 23 – 29 ianuarie, Directia de Sãnãtate Publicã a Judetului Vaslui marcheazã Sãptãmâna Europeanã de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. „Cancerul de col uterin este una dintre cele mai importante probleme de sãnãtate publicã atât în Europa, cât si în România.

Ministerul Sanatatii va deconta depistarea si tratamentul autismului

Ministerul Sãnãtãtii reglementeazã serviciile specializate integrate de sãnãtate, educatie si sociale adresate persoanelor cu tulburãri din spectrul autist si cu tulburãri de sãnãtate mintalã asociate. In premierã, vor fi decontate de cãtre casele de asigurãri de sãnãtate atât serviciile specializate de depistare activã precoce, cât si tratamentul medicamentos necesar.

sursa: monitoruldevaslui.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *