Stiri Vaslui primar educatie elev psd spectacol amenda jaf bani sah medic

Stiri Vaslui  |  0 comentarii

Razboiul primarilor

Ploaie de acuzatii formulate de liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, si Vasile Mihalachi, presedintele Consiliului Judetean, la adresa presedintelui interimar al PDL Vaslui, deputatul Dan Marian. Ieri, cei doi au atributat comportamentul democrat-liberalului în termeni extrem de duri: «josnic», «golãnesc» si «mârlãnesc»

Facilitati acordate elevilor prin Legea Educatiei

Dacã majoritatea articolelor cuprinse în noua Lege a Educatiei constituie motive de nemultumire pentru elevi si dascãli, cele referitoare la facilitãtile acordate copiilor mai îndulcesc putin situatia. Nu si din punctul de vedere al primã riilor, obligate sã le respecte, în special în ceea ce priveste asigurarea a 50% din contravaloarea tarifelor pentru transportul local în comun, dar si feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic.

Mai, Buzatu, nici nu stii cât de mare-ncepi sa fii!

PSD-ul vasluian s-a sãturat sã fie cea mai puternicã organizatie de partid din judet si si-a fixat un obiectiv si mai ambitios. La Liga Alesilor Locali ai PSD, care va avea loc duminicã, 23 ianuarie, în prezent a presedintelui PSD, Victor Ponta, va fi lansatã propunerea Biroului Permanent al PSD Vaslui de a fixa ca obiectiv pentru alegerile locale, parlamentare si prezidentiale obtinerea celui mai bun scor pe tarã.


Vremea azi                         
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Spectacol pentru Sergiu


Ieri, Casa de Culturã “George Tutoveanu” Bârlad a gãzduit spectacolul caritabil “Sansã pentru Sergiu”. Activitatea a fost organizatã de colectivele de elevi si profesori din cadrul Colegiului Tehnic “Alexandru Ioan Cuza”, în ideea de a-l ajuta pe Sergiu Pãscãlin, elev al unitãtii liceale. “Sergiu Pãscãlin învatã în clasa a XI-a si suferã de diabet, fiind dependent de un tratament medical costisitor mai special.

Mai mult recompensati decât sanctionati

In 2010, persoanele private de libertate din Penitenciarul Vaslui au primit 273 de sanctiuni disciplinare. Pentru abateri grave sau repetate, în cazul a 58 de detinuti a fost sesizatã comisia de individualizare în vederea schimbãrii regimului de executare într-unul superior ca grad de severitate. La polul opus, au fost acordate 1.012 recompense, 14 dintre acestea constând în acordarea permisiunii de iesire din Penitenciar pentru 3 zile si 13 pentru o zi.

Au furat bunuri de jumatate de miliard!

Politisti Biroului de Investigatii Criminale Bârlad, cu sprijinul Directiei Generale de Informatii si Protectie Internã, au reusit identificarea principalilor suspecti în cazul unui furt sãvârsit în luna decembrie 2010, faptã prin care s-a creat un prejudiciu de aproximativ 50.000 lei.

Adio, caldura!

SC Termica Vaslui este pe punctul de a opri furnizarea cãldurii. Pentru cã încasãrile pe luna decembrie sunt extrem de mici, societatea riscã sã intre într-un blocaj total cu furnizorii de utilitãti. Practic, de la 200 apartamente, casierii au reusit sã colecteze numai 200 lei! în acest ritm, centralele din 13 Decembrie, Confectii si Vidin riscã sã fie închise în orice moment

Copiii cu dizabilitati, pasionati de sah

Joi, 18 ianuarie, Centrul Scolar pentru Educatie Incluzivã „C. Pufan“, din Vaslui, împreunã cu Directia Judeteanã pentru Sport si Tineret (DJST) Vaslui si cu Asociatia Judeteanã de Sah Vaslui au organizat „Cupa Unirii“ la sah. În competitie au intrat 20 de scolari, iar cei mai buni au primit medalii, diplome, sepci, pixuri, brelocuri, premii oferite de DJST.

Garzile, bagate cu forta pe gât medicilor de familie

Potrivit unui proiect de act normativ emis de Ministerul Sãnãtãtii, medicii de familie vor avea obligatia de a asigura continuitatea asistentei medicale primare în centrele de permanentã, în afara programului de lucru. Mãsura reediteazã o politicã mai veche, care, în urmã cu cîtiva ani, s-a dovedit pe cât de costisitoare, pe atât de ineficientã

Primul recital vocal instrumental din 2011

Dupã o binemeritatã vacantã de iarnã, Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad v` relua, în aceastã duminicã, seria recitalurilor vocal-instrumentale. Primele invitate din sezonul 2011 vor fi pianista Ozana Kalmuski-Zarea [i soprana Andreea Nina Achilov. Manifestarea, care a fost organizatã de muzeograful Mircea Mamalaucã, se v` desfãsura la Pavilionul Muzeal „„Marcel Guguianu”, începând cu ora 12.00.

Negrestiul, «un caz aparte» pentru IPP

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a confirmat, prin intermediul unui studiu recent dat publicitãtii, criticile formulate de Opozitie in ultima perioadã, care a acuzat Guvernul cã a continuat si în 2010 sã trimitã autoritãtilor locale sume din Fondul de rezervã pentru alte destinatii decât cele stabilite de lege. Mai grav, sustine IPP, sumele au fost trimise preponderent administratiilor conduse de PDL.

A furat trusa de scule a Ambulantei pentru a face bani de bautura!

Serviciul Judetean de Ambulantã al Jude- tului (SAJ) Vaslui era cât pe ce sã rãmânã fãrã o trusã de scule nou-noutã, a cãrei valoare se ridicã la aproximativ 900 lei. Povestea este pe cât de simplã, pe atât de amuzantã: soferul unei Ambulante a constatat cã masina nu îi functioneazã cum trebuie. În curtea Statiei de Ambulantã Murgeni, a scos trusa de scule din dotarea unitãtii si a încercat sã repare defectiunea

Curaj sau tupeu?

În ultima perioadã, “racolarea” alesilor altui partid a devenit o modã. Fenomenul a fost prezent în toate guvernãrile. Odatã cu trecerea timpului, s-a tot “rafinat” si “distilat” pânã a ajuns ce e acum: o “infractiune”, în optica lui Dumitru Buzatu, si o “mârlãnie”, dacã e sã-l citez pe Vasile Mihalach

SAJ spera sa scape de masinile «de epoca»

Serviciul de Ambulantã Vaslui are nevoie de autospeciale noi. Desi în normative se specificã cã masinile pot fi folosite pentru transport de urgente pânã la efectuarea a cel mult 400.000 de kilometri, 17 din cele 43 de masini ale unitãtii au parcurs între 600.000 si 800.000 de kilometri

sursa: monitoruldevaslui.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *