Stiri Zalau 28 aprilie 2011

Stiri Salaj  |  0 comentarii

Taxa de poluare, pe cale de dispariţie

Sălăjenii încep să câştige teren la înmatricularea autovehiculelor second-hand, cumpărate din străinătate, fără a mai plăti taxa de poluare. Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Sălaj, magistraţii Tribunalului Sălaj acceptă înregistrarea dosarelor de înmatriculare fără taxa de poluare şi de restituire a sumelor deja achitate.

Medici din judeţe limitrofe, vor să profeseze în Sălaj

Trei medici care au lucrat în anii trecuţi în cadrul unor spitale din judeţe limitrofe, şi care vor fi transformate în Cămine pentru vârstnici, au cerut repartiţii în Sălaj. Astfel, un medic internist a cerut încadrarea în muncă în Spitalul Orăşenesc Jibou, în timp ce un medic oftalmolog şi un reumatolog doresc să lucreze în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, ne-a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, Ligia Marincaş.

Proprietarii din Valea Pomilor, duşi din nou cu preşul

Peste 70 de sălăjeni, care deţin diferite suprafeţe de teren în livada Valea Pomilor din Şamşud, mai au de aşteptat până când instanţa va da un verdict în ce priveşte retrocedarea proprietăţilor acestora. În pofida faptului că ei fac dovada dreptului de proprietate asupra terenurilor cu livezi, majoritatea fiind acţionari ai SC Agromixt SA Zalău, societate ale cărei active au fost cumpărate de SC Pomicola, proprietarii nu au niciun beneficiu de pe urma merilor care se află pe suprafeţele respective.

Vremea Zalau                   
vremea, vremea inmh, vremea romania          anunturi gratuite, anunturi imobiliare gratuite, anunturi auto gratuite, anunturi online gratuite, anunturi gratuite bucuresti, postari anunturi gratuite      horoscop, horoscopul zilei, horoscoul zilei de azi,

Persoanele fizice impozabile nu scapă de plata TVA

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Sălaj face cunoscut, prin intermediul unui comunicat de presă, că persoanele fizice care desfăşoară, de o manieră independentă şi indiferent de loc, activităţi economice, că oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activităţi (activităţile producătorilor, comercianţilor sau prestatorilor de servicii, inclusiv activităţile extractive, agricole şi activităţile profesiilor libere sau asimilate acestora), sunt persoane impozabile în scopul TVA.

Sălajul, aproape de o epidemie de rujeolă

Nu mai puţin de 69 de cazuri de rujeolă au fost înregistrate în Sălaj, de la începutul lunii aprilie şi până în prezent, dar autorităţile sălăjene din Sănătate au declarat că nu este vorba de o epidemie, ci doar de focare ţinute sub control.

Protopopii Vasile Boşca şi Valer Părău - la “Rotisorul politic”, ediţie specială

De Paşti am realizat o ediţie specială a emisiunii „Rotisorul politic” de la Radio Transilvania Zalău, o emisiune realizată în parteneriat cu „Magazin Sălăjean” şi cu ZTV.ro. Ediţia specială a fost dedicată marelui praznic al Învierii, avându-i ca invitaţi pe pr. Vasile Boşca, protopopul ortodox al Şimleului şi pr. Valer Părău, protopopul greco-catolic al Zalăului. În această pagină vă ofer câteva fragmente, editate, din dialogul purtat cu cei doi slujitori ai Bisericii.

Sute de vitezomani, vânaţi de poliţiştii sălăjeni

Aproximativ 400 de conducători auto au fost traşi la răspundere de către poliţiştii sălăjeni, în ultima săptămână, pentru încălcarea regulilor de circulaţie. Amenzile nu au încetat să curgă nici în perioada sărbătorilor pascale, când radarele poliţiştilor au înţesat drumurile judeţului în cadrul unei acţiuni pe linie de viteză. Potrivit unui comunicat de presă remis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj, în perioada 18-24 aprilie, au fost aplicate circa 400 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 49.794 de lei.

Tinerii zălăuani, îndrumaţi spre cariera de pompier

Două clase de elevi din cadrul Colegiului Naţional "Silvania" şi Colegiului Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian” din municipiul Zalău au fost, în cursul zilei de ieri, musafirii pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Porolissum" al Judeţului Sălaj. Acţiunea s-a derulat în cadrul unui proiect iniţiat de către Consiliul Local al Tinerilor din municipiul Zalău, intitulat "Săptămâna carierei", în scopul iniţierii acestora în ceea ce înseamnă cariera de pompier.

Bani pentru salarii la Şcoala Postliceală Sanitară   

Consilierii municipali au aprobat ieri alocarea sumei de 100.000 de lei pentru salariile personalului din cadrul Şcolii Postliceale Sanitare din Zalău. Banii au fost repartizaţi prin proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului local pentru anul 2011 pentru activităţi autofinanţate la Şcoala Posliceală Sanitară. Suma totală necesară pentru chletuielile de personal este de 360.300 de lei, din care 125.780 de lei din bugetul local şi 234.520 de lei din activităţi autofinanţate

Un punct pentru locul patru

CSM Cetate Devatrans - HC Zalău. Liga Naţională de handbal feminin revine după o pauză de mai bine de două săptămâni cu etapa a XXIV-a. HC Zalău va evolua în această după-amiază în deplasare, urmând să întâlnească la Sebeş formaţia CSM Cetate Devatrans. Este un meci extrem de important pentru gruparea de la poalele Meseşului, care este obligată să obţină măcar un punct în duelul de la Sebeş, pentru a fi sigură că nu mai poate pierde poziţia a IV-a.

Junioarele I de la CSS Zalău, la turneul semifinal

Clasată pe prima poziţie în Grupa F la finalul primei faze a Campionatului Naţional de junioare I, CSS Zalău a obţinut fără nicio emoţie calificarea în turneul semifinal. Gruparea condusă de Dan Pavel şi Elena Tadici a acumulat 26 de puncte după 15 partide disputate, înregistrând 13 victorii şi două eşecuri. Echipa zălăuană se află începând de ieri la Târgu Secuiesc, unde sunt programate jocurile din Grupa a III-a. Primul meci pentru CSS Zalău a avut loc ieri, de la ora 15, împotriva junioarelor de la SCM Braşov, urmând ca azi, de la aceeaşi oră să se dueleze cu Chimia Râmnicu Vâlcea.

Mihai Ciupe, convocat la lotul naţional

Mihai Ciupe, voleibalistul cu dublă legitimare la CSS Zalău - CS Remat Zalău, va face parte din lotul echipei naţionale de juniori a României care va participa în luna mai la turneul de calificare la Campionatul Mondial din Bulgaria. Echipa pregătită de Vincenţiu Dumitrescu face parte din Grupa A, alături de Bulgaria, Franţa, Polonia şi Danemarca.

sursa: magazinsalajean.ro

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *