Garda Financiara - comisari acuzati de luare de mita cu complicitatea copiilor

Coruptie  |  0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor:

KOLOZSI VALENTIN LAURENŢIU şi GHEORGHE FLORIN, comisari în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Bucureşti, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi GHEORGHE MIHAI AURELIAN, fiul lui Gheorghe Florin, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
La data de 4 iunie 2010, inculpaţii Kolozsi Valentin Laurenţiu şi Gheorghe Florin, în calitate de comisari ai Gărzii Financiare - Secţia Bucureşti, în timp ce efectuau un control de specialitate la o societate comercială ce are ca obiect principal de activitate servicii de pompe funebre, au pretins de la administratorul societăţii (denunţător în cauză) suma de 3.000 lei. Banii au fost pretinşi de cei doi funcţionari pentru ca, în urma neregulilor constatate, să nu dispună suspendarea activităţii respectivei societăţi, să nu facă sesizare penală şi să nu aplice amendă în cuantum de 25.000 lei.
În urma pretinderii, la aceeaşi dată, inculpatul Gheorghe Mihai Aurelian, fiul unuia dintre cei doi comisari, a fost prins în flagrant delict în timp ce primea de la denunţător suma de 3.000 lei, cerută de tatăl său şi de celălalt coinculpat cu titlu de mită.
La data de 4 iunie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea celor trei inculpaţi pe termen de 24 de ore iar în ziua de 5 iunie 2010, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Kolozsi Valentin Laurenţiu şi Gheorghe Florin pentru o perioadă de 29 de zile, iar faţă de inculpatul Gheorghe Mihai Aurelian a dispus arestarea preventivă pentru 20 de zile.
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *