Stridii cu sos de şampanie - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

 Ingrediente:
40 stridii, 150 g praz fara foi, 250 ml sampanie, 160 ml smantana, 30 g sare fina, 5 g piper.
Mod de preparare:
Se perie cu grija partea exterioara a cochiliilor sub jet de apa. Se deschid stridiile cu un cutit. Se arunca primul suc din stridii, iar al doilea se pastreaza de-o parte intr-un vas (se asteapta pana apare sucul a doua oara). Carnea stridiilor se pune separat. Sucul obtinut se filtreaza intr-un tifon. Prazul se taie foarte marunt. Se pun la fiert intr-o cratita sucul stridiilor, sampania si prazul taiat. Se asezoneaza. Dupa ce se ia vasul de pe foc, se incorporeaza smantana si se amesteca bine. Pe un platou mai mare se pune un strat de sare mare pentru a tine stridiile in echilibru. In fiecare din cochilii se pune cate o stridie si se toarna pe ea sosul cu sampanie. Se pune apoi totul la cuptor timp de 5 min.
Preparatul se serveste cald.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *