Stridii gratinate cu spanac - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
48 stridii, 500 g spanac, o ceapa, 1 catel de usturoi, unt, 3 linguri de ulei, piper.
Pentru sosul alb: 250 ml de smantana, 40 g unt, 40 g faina, 30 g de branza rasa, sare.
Mod de preparare:
Curatati si spalati spanacul. Puneti spanacul intr-o tigaie cu putina sare si apa si inabusiti-l la foc mic timp de 5 minute, dupa care il scoateti si il tocati mai mare. Intr-o alta tigaie incalziti uleiul, adaugati spanacul astfel pregatit si il rumeniti timp de cateva minute. Stridiile, spalate in prealabil, si cu ceapa si usturoiul tocate fin se pun intr-o tigaie, se acopera cu capacul si se tin la foc iute timp de 5 minute, asa incat sa nu se deschida. Se dau deoparte de pe foc si se scot stridiile, care se lasa sa se zvante. Zeama rezultata se strecoara si se tine la indemana. Pentru sosul alb se topeste untul, se incorporeaza faina si smantana si se adauga zeama obtinuta anterior, si se tine pe foc mic pana cand se obtine un sos cremos, usor fluid. Stridiile si sosul obtinut se pun impreuna intr-o tava unsa cu unt, se presara deasupra branza rasa si se pun in cuptorul incalzit la 220°C timp de 5-10 minute.
Se servesc imediat.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *