Stridii la cuptor - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
16 stridii, 100 g de pesmet, 100 g de unt, sare, piper, 100 g branza Emmenthal.
Mod de preparare:
 
Curatati foarte bine striidiile, sub jet de apa; deschideti-le cu cutitasul de stridii (pastrati doar partea concava a cochiliei), extrageti molustele, spalati-le si lasati-le sa se scurga de apa pentru cateva minute. Rumeniti pesmetul intr-o tigaie in care ati topit 50 g de unt si puneti cate putin din amestecul rezultat in fiecare cochilie. Adaugati deasupra molusca, puneti sare, piper, peste care punetiputina branza Emmenthal rasa si putin unt. Stridiile astfel pregatite se baga la cuptor, la 200°C timp de 10 min.
Se servesc imediat, calde.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *