Substanţe anabolizante confiscate la Vama Sculeni - Ziare de la a la z Iasi

Stiri Iasi  |  0 comentarii

Substanţe anabolizante confiscate la Vama Sculeni  - Iasi

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, împreună cu inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Sculeni şi inspectorii vamali din cadrul Postului Vamal Sculeni (Republica Moldova), au descoperit, într-un microbuz, 8.080 tablete şi 514 fiole de substanţe anabolizante care fac parte din „Lista interzisă-2010” a Agenţiei Mondiale Antidrog.

În noaptea de 15.08.2010, la ora 23.30, pe sensul de intrare în ţară la P.T.F. Sculeni, judeţul Iaşi, s-a prezentat cetăţeanul român G. Igor, la volanul unui autocar ce efectua curse regulate pe relaţia Chişinău – Cluj Napoca.
La controlul amănunţit efectuat asupra autocarului de către inspectorii vamali români şi inspectorii vamali moldoveni, după coborârea pasagerilor, a fost descoperit ascuns şi nedeclarat, în locaşul de deasupra uşii din mijloc, un colet împachetat în folie neagră, legat cu bandă adezivă care conţinea anabolizante în următoarele cantităţi :
1. 300 fiole PRIMOBOL
2. 480 tablete OXANDROLON
3. 40 fiole TESTOSTERONA C
4. 25 fiole TESTOSTERONA E
5. 100 tablete ESCULAP
6. 99 fiole TESTOSTERONE
7. 50 fiole SUSTANON
8. 500 tablete STROMBAFORT
9. 1000 tablete CLEMBUTEROL
10. 6000 tablete DAMABOLAnabolizantele, având o valoare în vamă de aproximativ 5.600 euro (24.000 lei), aparţineau şoferului care a recunoscut că le-a ascuns în acel loc pentru a le sustrage de la controlul vamal.
Medicamentele se prezentau în blistere, în ambalaj original, cu timbrul Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova.
Deoarece medicamentele descoperite în timpul controlului şi substanţele active conţinute de acestea se află cuprinse în „lista interzisă”, aprobată de Agenţia Naţională Antidrog, acestea au fost reţinute de către autoritatea vamală şi predate cu Proces Verbal de predare - primire către Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Iaşi, pentru constatare şi sancţionare conform competenţelor stabilite prin Legea 104 / 2008.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de “introducere în ţară de substanţe cuprinse în Lista interzisă”, urmând ca la finalizarea cazului să fie luate măsurile legale care se impun.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *