Suceava ocupa primul loc pe tara dupa rata de promovare a Bacalaureatului

Stiri Suceava  |  0 comentarii

Suceava ocupa primul loc pe tara dupa rata de promovare a Bacalaureatului

Primul loc în ierarhia judetelor dupa ratele de promovare înregistrate la examenul de Bacalaureat din acest an îl ocupa Suceava, cu 87,36% candidati promovati • inspectorii scolari au precizat ca numarul olimpicilor suceveni a plasat întotdeauna judetul nostru pe locuri fruntase, la fel ca si cel al absolventilor de liceu care au fost admisi în facultati de renume din toata tara, fapt pentru care suspiciunile cu privire la fraudarea în masa a rezultatelor la Bacalaureat ar trebui eliminate
Ministerul Educatiei a publicat pe site-ul propriu ierarhia judetelor dupa ratele de promovare înregistrate la examenul de Bacalaureat din acest an. Primul loc îl ocupa Suceava, cu o rata de promovare - înainte de rezolvarea celor 2.099 contestatii depuse de candidati - de 87,36%. Astfel, conform situatiei întocmite de Ministerul Educatiei, pe baza datelor raportate de inspectoratele scolare din tara, “printre judetele cu o rata de promovabilitate ridicata se regasesc Suceava (87,36%), Bihor (86,10%), Hunedoara (85,74%), Neamt (83,96%) si Arad (85,38%). Cele mai scazute procentaje se înregistreaza în judetele Ialomita (45,20%), Calarasi (50,04%), Galati (50,43%) si Dâmbovita (51,43%)”.
Chiar daca în judetul nostru nu au existat medii de zece si mediile mari sunt mai putine la numar decât anii anteriori, procentul final de promovare a examenului de Bacalaureat ne plaseaza pe primul loc la nivel national. Si în acest an Suceava a atras atentia tuturor prin pozitia fruntasa ocupata pe baza procentului de promovare înregistrat la aceasta sesiune a Bacalaureatului, însa inspectorii scolari au venit cu explicatii si precizari.
“S-a respectat curba lui Gauss. Avem un numar aproape de realitate al elevilor cu medii între 9 si 10, la fel si cel al elevilor picati sau care au obtinut medii între 5 si 6. Anul trecut au fost 2.009 medii peste 9, iar acum avem doar 803, ceea ce mi se pare corect. Mediile au scazut si pentru ca anul acesta au lipsit notele de la cele doua probe orale, la fel ca si notele de la sport. De asemenea, nu au mai fost variantele cunoscute de elevi, acestia s-au întâlnit pentru prima data cu subiectele, deci varianta fituicilor nu a mai avut efect”, a declarat inspectorul general adjunct Vasile Monacu, presedintele Comisiei de Bacalaureat a judetului Suceava.


sursa: obiectivdesuceava.roComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *