Sufleu de peşte (I) - retete culinare romanesti si internationale

Retete culinare peste  |  0 comentarii

Ingrediente:
1 kg de peşte fiert (orice fel de peşte), 2 linguri făină, 50 g margarină, 250 ml lapte, 5 ouă, caşcaval ras, sare, piper.
Mod de preparare:
Se unge o formă în care vom pune sufleul abundent cu margarină şi se aprinde cuptorul, să fie încălzit cînd punem sufleul. Peştele se curăţă de piele şi oase, apoi se taie bucăţele mici. Separat, se prepară din făină, unt şi lapte un sos alb, care se amestecă cu peştele şi se potriveşte de sare şi piper. După ce s-a mai răcorit, se amestecă cu gălbenuşurile puse pe rînd şi, cînd compoziţia s-a omogenizat bine, se adaugă albuşurile bătute spumă. Se toarnă compoziţia, se presară cu caşcaval ras şi se pune la cuptor, la foc potrivit, să crească şi să se rumenească frumos. După aproximativ 30 de minute, sufleul este gata. Se serveşte din vasul în care a fost copt, cu sos de roşii.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *