Suspiciuni de coruptie la finantele publice Arges ANAF

Coruptie  |  0 comentarii

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti - efectuează acte de urmărire penală faţă de NEACŞU DUMITRU şi BADEA ION, inspectori asistenţi în cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Argeş – Serviciul Inspecţie Fiscală Persoane Fizice, în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial şi fals intelectual în legătură cu infracţiuni de corupţie.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat următoarele:
La data de 24 februarie 2010, inculpatul Neacşu Dumitru şi învinuitul Badea Ion, în calitate de inspectori fiscali, au efectuat un control la localul unde denunţătorul - persoană fizică autorizată - îşi are sediul. Denunţătorului i s-a comunicat constatarea unor nereguli, iar ulterior, inculpatul Neacşu Dumitru i-a cerut acestuia o sumă de bani, pentru ca să nu îi fie aplicată o amendă în cuantumul prevăzut de lege, de minimum 8.000 lei. Suma pretinsă ca mită nu a fost precizată, denunţătorului cerându-i-se însă să se raporteze la valoarea amenzii prevăzut de lege, între 8.000 lei şi 40.000 lei.


La data de 6 martie 2010, inculpatul Neacşu Dumitru a fost prins în flagrant delict de către procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, după ce a primit suma de 400 lei (RON).
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a mai rezultat că cei doi inspectori fiscali au completat raportul de inspecţie fiscală al denunţătorului - persoană fizică autorizată - cu menţiuni nereale raportate la data desfăşurării controlului.

Inculpatului Neacşu Dumitru şi învinuitului Badea Ion li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, iar la data 6 martie 2010, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpatului Neacşu Dumitru care urmare a prinderii acestuia în flagrant delict.

La data de 7 martie 2010, Tribunalul Argeş a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 29 zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale, respectiv începerea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesare în vederea propunerii unor măsuri preventive, respectiv creării cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *