Taierea pensiilor si salariilor, la CCR. Ce se întâmpla daca pica, ce se întâmpla daca trec

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Taierea pensiilor si salariilor, la CCR. Ce se întâmpla daca pica, ce se întâmpla daca trec

Zi decisiva astazi pentru la CCR. Pensionarii si bugetarii vor afla câti bani vor primi de luna viitore. Votul ar putea fi unul strâns în conditiile în care recentele numiri la Curtea Constitutionala au schimbat raportul de forte din interiorul acesteia. Cinci din cei noua judecatori ai Curtii au fost numiti de actuala Putere.
“În perioada urmatoare, veti avea de luat decizii extrem de importante pentru iesirea din criza a României”, acesta a fost mesajul presedintelui Traian Basescu, transmis recent judecatorilor Curtii Constitutionale.
Scaderea pensiilor si salariilor bugetarilor este tocmai un asemenea gen de decizie despre care amintea presedintele. Pentru ca cei noua judecatori ai Curtii decid astazi soarta legilor austerititatii pentru care Guvernul Emil Boc si-a asumat raspunderea.
Puterea pare sa detina pole-positionul, dupa recentele schimbari din Curte. Balanta de putere s-a schimbat odata cu numirea a doi noi judecatori la Curte:  Stefan Minea si Iulia Motoc, cât si prin alegerea fostului deputat PD Augustin Zegrean în fruntea institutiei. În acest moment, raportul este de 5-4. Matematica care s-a verificat deja la alegerea lui Zegrean în functie.

sursa: realitatea.netComentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *