Tantarii aduc virusul West Nile in Romania. 2 romani au murit, alti 7 sunt in spital - Ziare Bucuresti

Stiri Bucuresti Ilfov  |  0 comentarii

Tantarii aduc VIRUSUL WEST NILE IN ROMANIA. 2 romani au murit, alti 7 sunt in spital. Care sunt simptomele si ce zone sunt amenintate

Doi romani au murit in urma intepaturilor de tantari care le-au transmis virusul West Nile, iar alti sapte sunt deja infectati, a declarat luni ministrul Sanatatii, Cseke Attila. Desi cazurile au fost confirmate incepand de vineri, ministrul a informat populatia abia luni seara. Cu totul, au fost suspecti 80 de romani. Unul dintre cei decedati era din Bucuresti, sectorul patru, iar celalalt, din judetul Constanta, localitatea Baneasa. Pe langa acestia, inca doua persoane sunt inca investigate, fiind suspecte.
Dar de unde ne-au sosit tantarii purtatori de virus? Autoritatile inca n-au descoperit. Posibil de la vecinii din Bulgaria sau din Grecia, unde sapte, opt persoane au murit din cauza infectiei si alte 300 doar s-au imbolnavit.
Cum nu exista nici vaccin, nici tratament specific pentru West Nile, medicul face numai un tratament simptomatic. Daca infectia se manifesta prin greata, bolnavul primeste medicamentatie ca si cum ar avea numai greata; daca are dureri de cap, aidoma, iar daca se simte deshidratat, primeste hidratare prin perfuzii. De foarte multe ori, boala se prezinta sub forma encefalitei sau a meningitei, caz in care se administreaza antiinflamatorii sau calmante. Boala se mai poate simti si ca o stare generala anorexica sau febra puternica.

Sursa: gandul.info

31.08.2010Comentarii facebook

0 Comentarii la articol

Posteaza un comentariu

Campurile marcate sunt obligatorii *