Tarta Tatin cu mere
Blat tarta Tatin: 300 g faina 1 ou + 1 galbenus 150 g unt 100 g zahar coaja lamaie Umplutura tarta Tatin: 1 kg mere 150 g unt 150 g zahar
Mod de preparare Tarta Tatin:
Pentru tarta Tatin sunt potrivite merele mai acrisoare. Se curata si se taie in felii. Se pune in tava untul si zaharul si se omogenizeaza amestecul, incalzindu-se. Se aranjeaza merele in tava si se lasa 10 minute pe foc mic, intorcand merele 1 data pentru a se face pe ambele fete. Se da apoi la cuptor tava timp de 20 de minute sa se caramelizeze un pic zaharul din mere. Pentru blatul tartei Tatin se amesteca faina cu oul, untul, zaharul si coaja rasa de lamaie. Se framanta un aluat fraged care se baga apoi la frigider 20 minute. Se scoate tava din cuptor si se lasa un pic sa se raceasca. Intindem aluatul intr-o foaie si il punem peste mere. Se da apoi tarta Tatin la cuptor 25 minute pana se coace aluatul (fara a se rumeni).
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol