Tarta cu capsuni si crema de vanilie
200g faina 140g unt 100g zahar 2 galbenusuri zahar pudra pentru pudrat crema de vanilie: 1/2l lapte 140g zahar 4 galbenusuri 50g faina vanilie.
Mod de preparare Tarta cu capsuni si crema de vanilie:
Se lucreaza repede, la rece, o coca neteda, ca la orice aluat fraged. Se tine 2 ore la rece. Se captuseste cu acesta coca forma de tarta, usor unsa cu unt. Ca sa nu se ridice fundul, se inteapa tarta cu o furculita. Dupa ce tarta s-a racit bine, se pune mai intai un strat de crema de vnilie, apoi se umple cu capsuni. Crema de vanilie: se freaca galbenusurile cu zaharul si vanilia. Se amesteca cu faina si se subtiaza cu laptele, turnat treptat, cate putin. Se asaza vasul cu crema intr-o baie de apa si se amesteca pana se ingroasa bine. Se mai bate bine crema de vanilie pana se raceste. Cand se serveste, se cerne deasupra tartei cu capsuni zaharul pudra. La fel se fac si tartele mici (cosulete), in forme mici de tabla.
Posteaza un comentariu
Campurile marcate sunt obligatorii *
0 Comentarii la articol